Search
Close this search box.

Magic Game: Chelsea vs Gent

Chelsea

Op donderdag 3 oktober speelt KAA Gent op verplaatsing bij Chelsea een wedstrijd in de Conference League Op Stamford Bridge mogen de Buffalo’s hun Europese campagne op gang trappen, nadat Club Brugge, Union en Anderlecht dat ook al deden in de andere competities. Ook tegenstander Chelsea speelt hun eerste Europese wedstrijd dit jaar, nu ze in de binnenlandse competitie goed konden starten. Lees alles over deze wedstrijd in dit artikel.

Chelsea – Gent

Chelsea ontvangt Gent in de UEFA Conference League, en het duel belooft zeker interessant te worden. Voor Chelsea is het een kans om voor de eerste keer de drie grote competities te kunnen winnen: de Engelsen wonnen al de Champions League in 2012 en 2021, en de Europa League in 2013 en 2019. Voor Gent, dat minder Europese geschiedenis heeft dan de tegenstander, is deze campagne een kans om zich ook Europees sterk te tonen. Zeker omdat ze de laatste jaren in de eigen competitie altijd nét niet bij de top zaten.

Chelsea FC

Deze Londense club werd opgericht in 1905 door Gus Mears, die thuisstadion Stamford Bridge ombouwde van een atletiekstadion tot een voetbalstadion. Chelsea beleefde grote successen in de jaren 50, maar hun meest succesvolle tijdperk was in de jaren 90 en 00. Met legendarische managers als José Mourinho en Carlo Ancelotti sleepte Chelsea verschillende trofeeën in de wacht, waaronder verschillende Premier League-titels, FA Cups en de UEFA Champions League.

Voormalig coach Mauricio Pochettino werd deze zomer vervangen door de Italiaan Enzo Maresca. Pochettino ging zo al na een jaar weg van Stamford Bridge, nadat hij Chelsea naar de zesde plaats in de Premier League leidde. Maresca was tot seizoen 2023-2024 de assistent van City-coach Pep Guardiola, maar verhuisde dan naar Leicester. Deze zomer kwam hij dus naar Londen. Daar moet hij het team vooral opnieuw naar een goed niveau trekken, en bewijzen dat de uitgaven die Chelsea de laatste jaren deed écht hebben geloond.

Chelsea heeft een A-kern van maar liefst 43 spelers, waarvan er maar 28 samen trainen, wat geen gezonde situatie is. En toch zitten er bij die 43 heel wat spelers met veel kwaliteit: denk bijvoorbeeld aan Cole Palmer, die vorig jaar voor de meeste goals zorgde voor de Londenaars: hij scoorde 25 keer over alle competities heen. Ook dit jaar zorgde hij al voor 6 goals in 8 wedstrijden. In hun laatste wedstrijd scoorde hij er zelfs 4 in 20 minuten tijd voor het Londense team. Mede-middenvelder Christopher Nkunku scoorde ook al evenveel goals, maar speelde een wedstrijd meer.

Verder spelen ook Marc Cucurella en Roméo Lavia voor dit team. Van die laatste heeft u misschien al gehoord: van de Belgische Lavia werd veel verwacht toen hij werd aangekocht door Chelsea, maar door blessureleed heeft hij zich nog niet echt kunnen tonen. Een maand geleden speelde hij een inspirerende wedstrijd tegen Manchester City, maar daarna moesten we opnieuw wachten. Hij zou binnenkort zijn rentree kunnen maken.

KAA Gent

Deze voetbalclub werd opgericht in 1900, en speelt zijn thuiswedstrijden in de Planet Group Arena, voorheen de Ghelamco Arena. Het heeft blauw en wit als clubkleuren en speelt al sinds 1989 onafgebroken in de eerste klasse van het Belgisch voetbal. In al die jaren wonnen ze één keer de Belgische titel en 4 keer de Beker van België. Ze wonnen ook de Belgische Supercup in hetzelfde jaar als dat ze hun titel wonnen.

Gent eindigde vorig jaar bovenaan de groep in de Europe Play-offs. Daarmee verzekerden ze zich van een plaats in de kwalificaties voor de Europa Conference League. Op dit moment, na 9 speeldagen in de Belgische competitie, staat Gent op de 3e plaats. Die goede resultaten zijn ook te danken aan Wouter Vrancken, die sinds juni van deze zomer coach is voor de Buffalo’s. Hij speelde vroeger ooit 2 jaar voor de club, en vervangt nu Hein Vanhaezebrouck.

Vorig jaar waren Tarik Tissoudali en Hugo Cuypers de belangrijkste doelpuntenmakers voor Gent, met respectievelijk 21 en 17 goals. Tissoudali vertrok een maand gelden naar de Griekse competitie, waar hij zal voetballen voor PAOK Saloniki. Cuypers maakte de overstap naar de Amerikaanse competitie al in februari, hij speelt bij Chicago Fire. Dit seizoen is het Omri Gandelman die al voor 3 goals in 6 wedstrijden zorgde. Daarmee is de Israëlische voetballer tot nu toe de meest efficiënte Buffalo.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website  www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek