Search
Close this search box.

Preview: NHL 2024-2025

NHL

Het nieuwe NHL-seizoen staat voor de deur, en fans over de hele wereld maken zich op voor een spannend jaar vol ijshockey van het hoogste niveau. Als u het niet kent: NHL staat voor ‘National Hockey League’, en is de competitie voor het Canadees en Amerikaans ijshockey. Er waren heel wat transfers deze zomer, dus het seizoen belooft opnieuw heel spannend te worden. Lees er alles over in dit artikel.

NHL

De National Hockey League is de hoogste professionele ijshockeycompetitie in Noord-Amerika, met teams uit zowel de Verenigde Staten als Canada. De NHL telt zo 32 teams, die strijden in een regulier seizoen en play-offs. Het doel van elk team is om de Stanley Cup te winnen, de oudste en meest prestigieuze trofee in het ijshockey. De Stanley Cup wordt uitgereikt aan het team dat de play-offs wint. Dat waren vorig jaar de Florida Panthers, nadat ze wonnen van de Edmonton Oilers.

Het aankomende seizoen is al de 108e editie van deze competitie, en begint op 4 oktober. Op die eerste speeldag spelen de Buffalo Sabres en New Jersey Devils tegen elkaar in Praag, in Tsjechië, als deel van de NHL Global Series. De Stanley Cup play-offs zouden beginnen in april 2025, de finales worden gespeeld in juni.

Favorieten

De Florida Panthers zijn de regerend kampioen na hun overwinning in de Stanley Cup-finale van 2024, waarin ze hun allereerste Cup in de geschiedenis veroverden. Met deze prestatie hebben ze hun plaats in de NHL-elite verstevigd. Met sterspelers als Matthew Tkachuck en Aleksander Barkov aan het roer, begint Florida aan het seizoen 2024-2025 met als doel hun titel te verdedigen.

De Vegas Golden Knights gaan het seizoen in met zelfvertrouwen, nadat ze in 2023 hun eerste Stanley Cup in de wacht sleepten. De Golden Knights beschikken nog steeds over een sterk team, met kernspelers als Jack Eichel, Mark Stone en goalie Adin Hill, die allemaal een belangrijke rol speelden in hun succesvolle play-offcampagne. Ze zijn dus zeker een van de favorieten om weer een goede reeks te maken.

Colorado Avalanche werd in 2022 kampioen, en is ook dit jaar een gevaarlijke concurrent. Met spelers als Nathan MacKinnon en Cale Makar hebben ze nog steeds een van de meest dynamische teams in de competitie. Colorado hoopt dit jaar vooral vrij te blijven van blessures, want daar hadden ze vorig jaar veel last van. Als de spelers fit kunnen blijven, is de kans groot dat ze opnieuw kunnen meedoen voor de Cup.

Ook de Carolina Hurricanes en Toronto Maple Leafs blijven sterke kandidaten. Carolina beschikt over een van de meest complete selectie in de NHL. Ze hebben een uitstekende balans tussen offensieve kracht, met spelers als Sebastian Aho en Andrei Svechnikov, en een ijzersterke defensie. De grote vraag blijft echter of ze eindelijk de stap kunnen zetten naar een Stanley Cup-overwinning, iets wat hen al jaren net niet lukt.

Toronto blijft een team onder hoge druk. Na jaren van teleurstellingen in de play-offs, en ondanks het enorme talent in hun selectie met sterren als Auston Matthews en Mitch Marner, blijft het voor de Leafs moeilijk om de hoge verwachtingen waar te maken. Na een aantal belangrijke wijzigingen in hun team, waaronder verbeteringen in de defensie, is dit een cruciaal jaar voor Toronto om eindelijke die felbegeerde Stanley Cup te bemachtigen.

Teams onder druk

Verschillende teams staan onder enorme druk om te presteren in 2024-2025. Een van de meest besproken teams is de Edmonton Oilers, de verliezend finalist van vorig seizoen. Zij hebben misschien wel de beste speler ter wereld, Connor McDavid, en zijn teamgenoot Leon Draisaitl. Ondanks dat talent hebben ze het in de laatste jaren telkens net niet waargemaakt in de play-offs, met vorig jaar de grootste kans. De tijd dringt voor Edmonton om deze generatie wél naar een kampioenschap te leiden. Dit seizoen zou dus wel eens beslissend kunnen zijn voor de toekomst van dit team, anders kijken de spelers misschien wel naar een transfer.

De Boston Bruins bevinden zich ook in een interessante positie. Na het recordbrekende seizoen van 2022-2023, waarin ze de President’s Trophy wonnen, maar teleurstellend werden uitgeschakeld in de eerste ronde, is het team in transitie. Een jaar geleden moesten ze ook afscheid nemen van iconen als Patrice Bergeron en David Krejci, dus moeten de Bruins zichzelf weer uitvinden. Vorig seizoen werden ze uitgeschakeld door de uiteindelijke Stanley Cup-kampioen Florida Panthers in de tweede ronde van de play-offs.

Magic Betting live

Wil je het ijshockey nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek