Search
Close this search box.

European Matchday 4

Preview Matchday 4

Vanaf dinsdag 7 november beginnen we alweer aan een nieuwe speeldag in de Europese competities: de Champions League, de Europa League en de Europa Conference League. Wat kunnen de Belgische teams deze week presteren tegen de beste Europese clubs?

Champions League

Bayern München behaalde zaterdag met 0-4 winst in Dortmund, en hebben dus meer dan voldoende moed getankt voor deze nieuwe speeldag in het Europees voetbal. Zij treffen woensdag Galatasaray, dat op de tweede plaats staat. Maar Bayern moet zich niet al te veel zorgen maken: de Turkse ploeg staat op 5 punten achterstand. Galatasaray hoopt toch zeker wel een punt in de wacht te slepen, want zij staan met maar 1 punt voor op Manchester United. Maar die moeten tegen Kopenhagen spelen, dus hoogstwaarschijnlijk kunnen ze wel wat punten in de wacht slepen. Dan moet Galatasaray later nog punten rapen om weer bovenaan te raken.

Real Madrid heeft nog geen enkele wedstrijd verloren, en ook tegen zijn tegenstander van deze week wil het dat elan aanhouden. Vorige keer verloor Braga al met 1-2 van de Spaanse topclub, en dus zal het ook deze week moeilijk zijn om een punt te behalen. Real Madrid liet deze week wel punten liggen tegen Rayo Vallecano, waardoor het ook zijn leidersplek in La Liga verloor. We zullen dus meteen zien of ze die mentale opdoffer kunnen overwinnen.

Dortmund hoopt deze week boven PSG te raken. De leider staat met 2 punten op voorsprong, dus het Duitse team zou bovenaan kunnen komen staan als ze winnen van Newcastle. Maar PSG speelt tegen AC Milan, dat nog geen enkele wedstrijd kon winnen. Vorige keer in Parijs won PSG ook met 3-0 van datzelfde Milan. Dortmund moet dus al bijna hopen op een mirakel om na deze speeldag bovenaan te staan.

Manchester City heeft tot nu toe een perfect parcours bewandeld, en ook tegen Young Boys zou het niet al te veel tegenstand moeten vrezen. Die laatste staat namelijk op de derde plaats met maar één punt. Nog onder hen staat Rode Ster, dat tegen Leipzig moet spelen.

Topclub Barcelona zal zijn leidersplek hoogstwaarschijnlijk alleen maar bevestigen tegen Sjachtar Donetsk. Ook vorige keer wonnen de Catalanen met 2-1. De laatste keer dat Antwerp tegen FC Porto speelden was het in den Bosuil, maar de Portugezen behaalden toen een overwinning met 1-4. De ‘Great Old’ moet het dit keer ook stellen zonder aanvoerder Alderweireld en keeper Butez: die eerste viel uit door een lichte blessure, die tweede koos ervoor om bij zijn hoogzwangere vrouw te blijven.

Europa League

Union houdt zich sterk in groep E, ze staan momenteel op de tweede plaats. Al zal het moeilijk worden om leider Liverpool nog in te halen. Zij hebben 9 punten, Union 4. Vorige keer speelde Union tegen LASK Linz en wonnen ze met 2-1, en ook deze week spelen ze tegen het Oostenrijkse team. Union heeft gisteren ook wat vertrouwen kunnen opdoen door tegen Club Brugge te winnen.

Ook in de Europa League wordt het spannend in groep B. Zowel Marseille, AEK Athene, Brighton, en Ajax kunnen na deze speeldag op 1 komen te staan. Al wordt het moeilijk voor Ajax: hoewel ze laatst staan met 3 punten achterstand op Marseille, staan AEK Athene en Brighton hen in de weg met elk 4 punten.

In de andere groepen zien we ook geen grote verrassingen. West Ham, Atalanta, AS Roma en Leverkusen zijn nog steeds de sterkhouders in hun respectievelijke groep.

Europa Conference League

In Groep B staat Gent sterk op de eerste plek, met 3 punten voorsprong. Maar de ploeg uit de Oost-Vlaamse hoofdstad heeft ook al een wedstrijd meer gespeeld dan de nummers 2 en 3. Ze kunnen wel een grotere voorsprong nemen als ze winnen van Breidablik, dat op de laatste plaats staat en nog geen punten heeft. Gent heeft al laten zien dat ze die uitdaging aankunnen, want vorige keer wonnen ze overtuigend met 5-0.

Ook Club Brugge heeft 3 punten voorsprong op de tweede in de groep, maar heeft wel evenveel wedstrijden gespeeld als de andere drie teams. Zij spelen donderdag tegen Lugano, dat vorige keer ook het onderspit moest delven tegen Club Brugge. Het team van Ronny Deila won toen met 1-3, met goals van Balanta, Skov Olsen en Vanaken.

Genk kon vorige keer niet verder raken dan een gelijkspel tegen Ferencvaros. Daardoor zitten de drie eerste teams in deze groep aan een gelijk aantal punten. De drie punten zouden nu dus wel heel welkom zijn. Maar sterkhouder Fiorentina moet net als vorige keer tegen Cukaricki, dat vorige keer onderuitging met 6-0.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek