Search
Close this search box.

Magic Event: Zesdaagse Vlaanderen – Gent

zesdaagse-vlaanderen-gent-nl

Op dinsdag 14 november begint de 82e editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. In de Gentse wielertempel ’t Kuipke in het Citadelpark kunnen wielerfans alweer genieten van een historische wielertraditie. De zelfverklaarde Keizer van Gent, Iljo Keisse, zal om 20u25 het startschot geven. Hij reed vorig jaar voor het laatst mee.

Hoe werkt het?

Voor sommigen zal deze editie de eerste keer zijn dat ze de Zesdaagse meemaken. Daarom is het belangrijk om even te vertellen hoe het in zijn werk gaat. Bij een zesdaagse komen teams van twee mannen tegen elkaar uit. Het team dat aan het einde de meeste ronden heeft gereden is de winnaar. Wanneer ploegen evenveel ronden hebben afgelegd, zijn het de punten die de winnaar bepalen. Tussendoor worden andere deelwedstrijden georganiseerd, waarmee extra punten en premiegeld te verdienen is.

Geschiedenis

De Zesdaagse van Gent wordt al gereden sinds 1922, maar werd door de Tweede Wereldoorlog verschillende keren niet georganiseerd. In 1947 nam men de draad weer op. Het nieuwe Kuipke, dat werd opgebouwd nadat het oudere Kuipke door een brand werd verwoest, wordt al sinds 1965 in gebruik genomen.

Bekende namen in de lijst van winnaars zijn Rik Van Steenbergen, Peter Post, René Pijnen en Patrick Sercu. Zij werden vaak gekoppeld aan topwielrenners als Rik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck. Sercu werd na zijn carrière als renner baandirecteur van het Kuipke, en dus ook medeorganisator van de Zesdaagse van Gent. Hij is recordhouder in Gent met 11 zeges.

Favorieten

De winnaars van vorige editie, Robbe Ghys en Lindsay De Vylder, maken ook deze keer hun opwachting in de wedstrijd. De twee streden zaterdag nog tegen elkaar op het BK, waarin De Vylder net de overhand kon nemen. In de koppelkoers reden ze samen naar het BK-goud.

Zij lagen op het WK in Schotland ook op polepositie om goud te halen, maar haalden uiteindelijk een vierde plaats. Zij willen dus revanche nemen op Jan-Willem Van Schip en Yoeri Havik. De Nederlandse renners werden in augustus wereldkampioen in de ploegkoers, en willen ook nu de bovenhand nemen.

Ook de Europese kampioenen ploegkoers Roger Kluge en Theo Reinhardt zullen er zijn. Zij rijden al voor de vierde keer samen in Gent, in 2019 werden ze derde. Kluge zal waarschijnlijk

voor de laatste keer zijn opwachting maken in het Kuipke, want de 37-jarige Duitser zou nog graag meedoen met de Olympische Spelen in Parijs om daarna zijn carrière af te sluiten.

Wereldkampioene op de weg Lotte Kopecky vierde op vrijdag 10 november haar 28e verjaardag met twee Belgische titels in Heusden-Zolder. In de scratch reed ze voor Katrijn De Clerq en Lani Wittevrongel naar de titel, in de puntenkoers domineerde ze en haalde het met bijna zestig punten voorsprong op Wittevrongel. Kopecky komt op vrijdag en zaterdag in actie in de tweedaagse voor vrouwen.

Ook de G-sporters maken hun opwachting in het uitverkochte Kuipke. Zij rijden op woensdag en vrijdag hun rondes.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek