Search
Close this search box.

Deviltime: België – Azerbeidzjan

deviltime: BelAZE

Op zondag 19 november speelt België opnieuw tegen Azerbeidzjan, dit keer in het Koning Boudewijnstadion. Als de Rode Duivels deze wedstrijd kunnen winnen, worden ze groepswinnaar en waarschijnlijk reekshoofd in de voorronde van het EK. Misschien halen de Duivels wel wat inspiratie bij hun sportieve vriendinnen in het basket, die de Azeri’s op zondag 12 november verpletterden met een monsterscore van 28-136.

Oefenwedstrijd tegen Servië

Op woensdag 15 november speelden de Rode Duivels eerst nog een oefenwedstrijd tegen Servië. Een wedstrijd die omwille van de zware regenval moest verhuizen van Brussel naar het stadion van OH Leuven. Een wedstrijd zonder fans, zonder intensiteit, maar toch met een Belgische zege. De Rode Duivels wonnen met het kleinste verschil van Servië na een doelpunt in de openingsminuut van Carrasco.

België-Azerbeidzjan

De vorige keer dat deze teams oog in oog stonde, op 9 september, won België nipt met 0-1. In de Dalga Arena in de hoofdstad Bakoe was het Johan Bakayoko die op doel schoot, maar was het Yannick Carrasco die ervoor zorgde dat de bal ook echt tegen de netten rolde. Van de vorige drie wedstrijden won België er 2 en werd het één keer gelijkspel.

EK-kwalificaties

België is al zeker van een plaats op het EK in Duitsland, met 17 punten na 7 wedstrijden. Enkel Oostenrijk kan hen nog van groepswinst houden, want zij staan op de tweede plek met 16 punten. Zij krijgen op donderdag 16 november tegen Estland nog een kans om een greep te doen naar groepswinst. Daarom is deze wedstrijd belangrijk: Als België wint, wordt het groepswinnaar in groep F.

Voor de andere teams in is er geen hoop meer op een EK-ticket. Na België en Oostenrijk, op een derde plaats, staat Zweden. Zij hebben 7 punten na 6 wedstrijden, dus hebben wel nog een wedstrijd meer te spelen dan de leiders. De Zweden zouden dus nog wat punten kunnen sprokkelen tegen Azerbeidzjan en Estland, maar ze kunnen niet meer stijgen. Voor die andere twee teams is het ook onmogelijk om nog hogerop te gaan: Azerbeidzjan staat op de 4e plaats met 4 punten, en Estland op plaats 5 met amper één punt.

Selectie

Domenico Tedesco koos opvallend voor 26 namen in plaats van 24. Door de onzekerheid binnen de ploeg door vooral blessures wou de bondscoach een extra troef achter de rug hebben. Tedesco koos ook niet voor De Ketelaere en Thorgan Hazard. De Ketelaere is geblesseerd, en Hazard bokste volgens de coach niet op tegen de concurrentie op zijn positie.

In doel zien we Koen Casteels als eerste doelman. Hij wordt bijgestaan door Arnaud Bodart, Matz Sels en Thomas Kaminski. Casteels maakte op 10 november zijn rentree in de Bundesliga, maar ging wel tot tweemaal toe in de fout. Zijn ploeg, Wolfsburg, verloor met 4-0 van Borussia Mönchengladbach. Hij is nu de eerste doelman omdat Thibaut Courtois nog revalideert van een kruisbandblessure, en Simon Mignolet kondigde recent zijn afscheid aan. Het is ook niet zeker of Courtois nog zal terugkeren.

Bij de verdedigers rekenen we Jan Vertonghen, Ameen Al-Dakhil, Zeno Debast, Wout Faes, Arthur Théate, Timothy Castagne en Alexis Saelemaekers. Vertonghen was niet beschikbaar voor de oefenwedstrijd tegen Servië op woensdag 15 november, maar wel voor de wedstrijd tegen Azerbeidzjan. Tedesco koos een ruime back-up, met Debast en Saelemaekers die de verdediging kunnen versterken.

In het middenveld kunnen we rekenen op Youri Tielemans, Orel Mangala, Olivier Deman, Arthur Vermeeren en Aster Vrancx. Youri Tielemans liet vorig weekend daarentegen zien waarom hij een basisplek verdient bij Aston Vila. Ook Arthur Vermeeren, goudhaantje bij Antwerp en al kapitein in de wedstrijd tegen Porto, werd door Tedesco gekozen.

De aanvallers zijn Romelu Lukaku, Loïs Openda, Michy Batshuayi, Johan Bakayoko, Dodi Lukebakio, Leandro Trossard, Yannick Carrasco en Jeremy Doku. Lukaku speelt goed bij AS Roma, maar krijgt van de Italiaanse pers toch veel te verduren. Openda is nu al de lieveling bij Leipzig, en scoor er lustig op los. Bij Arsenal doet Leandro Trossard het dan weer voortreffelijk. De jonge Jérémy Doku laat iedereen versteld staan in de wedstrijden van Manchester City. Domenico Tedesco heeft dus genoeg keuzes om op te stellen.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek