Search
Close this search box.

Wedstrijden overzicht: Week 49

Blue background with 'Weekend Overview W49' title.

Wedstrijden overzicht: Week 49

We naderen opnieuw een weekend vol interessant voetbal in Europa. In verschillende landen, en dus ook verschillende competities, nemen de beste teams het tegen elkaar op in spannende wedstrijden. In deze tekst vindt u de interessantste wedstrijden uit zowel de Serie A, de Jupiler Pro League, de Bundesliga als de Premier League.

Vrijdag 8 December

Juventus stond na 1 december voor een tijdje op de leidersplek, nadat het kon winnen van Monza. Daarna won Inter Milan met een schitterende 0-3 van Napoli. De Bianconeri kunnen dus alweer de koppositie innemen als zij ook kunnen winnen van Napoli. De ploeg uit Turijn staat op de tweede plaats in de Serie A, met 2 punten achterstand op Internazionale. De Bianconeri spelen tegen de Azzurri uit Napels. Zij staan op de 5e plaats met 24 punten, evenveel als AS Roma. Napoli ging op zondag 3 december in eigen huis nog onderuit tegen Inter Milan, een fikse opdoffer als voorbereiding voor deze wedstrijd. Ze kunnen wel rekenen op Victor Osimhen, een ex-Charleroi-speler die op 5 december werd verkozen tot Speler van het Jaar in de Serie A.

Wedstrijden zaterdag 9 December

In onze eigen Jupiler Pro League spelen Cercle Brugge en Antwerp tegen elkaar. Antwerp voelt de hete adem van maar liefst drie teams in hun nek, want zowel Club Brugge, Cercle Brugge als Genk staan op 1 of 2 punten afstand. Met drie punten zouden ze ook Gent inhalen. Cercle Brugge kan daarentegen zowel over Antwerp als Club Brugge springen als ze de drie punten binnenhalen. Antwerp moet zich na deze match klaarmaken om in eigen huis te spelen tegen FC Barcelona in de Champions League.

Nog in Italië speelt AC Milan op het veld van Atalanta. Atalanta staat nu buiten de top 5, maar de drie punten zouden hen al een grote stap vooruit helpen. Ook zij voelen de hete adem van een aantal andere teams: zowel Lazio Roma, Torino, Monza en Frosinone staan op 1 of 2 punten van hen af. Voor AC Milan zijn de drie punten minder dringen: zij staan op 5 punten afstand van Roma en Napoli. Maar met drie punten extra komen ze wel dichter bij Juventus, dat nu op 4 punten afstand staat.

Dortmund speelt in de Champions League tegen PSG voor de groepswinst. In de Bundesliga speelt het tegen de ploeg net boven hen, RB Leipzig, voor de vierde plaats. De twee teams staan maar op een punt afstand van elkaar. Leipzig doet het ook goed in de Champions League, en is al zeker van de overwintering. De clubs speelden in hun laatste 5 wedstrijden een wisselvallig parcours, met afwisselend overwinningen en verliezen.

Zondag 10 December

Club Brugge zou na deze speeldag uit de top 5 kunnen liggen, want zowel Cercle Brugge als Genk staan op maar één punt afstand. Daarom moeten ze winnen tegen KV Mechelen. Malinwa staat op plaats 10 met 18 punten, dus ook voor hen zullen de drie punten zeer welkom zijn. Club Brugge speelde op 3 december nog tegen Standard, en won toen met 2-0. De Mechelse spelers stonden toen tegenover STVV, verloor met 0-2.

Tottenham wil graag zijn plek behouden in de top 5, maar Newcastle zal zijn kans niet verkijken. Ze houden zich vast aan hun goede reeks, met winst tegen Manchester United en Chelsea. In de Champions League doen ze het iets minder goed, maar kunnen ze wel proberen om PSG in te halen. Tottenham moet zien af te raken van hun slechte reeks, met verliezen tegen Wolverhampton, Chelsea en Aston Villa, en een gelijkspel met Manchester City.

Anderlecht deed het goed tegen Westerlo, en zette zo meer druk op leider Union. De Belgische ‘Clasico’ tussen de roemrijkste clubs van Brussel en Wallonië stelt hen voor een nieuwe uitdaging. Als ze verliezen, kan Gent op amper twee punten afstand komen staan. Als ze winnen, komen ze weer een stapje dichter bij de leidersplaats. Ook Standard heeft punten nodig, ze staan met 20 punten op plaats 9. Als ze verliezen, staan er genoeg ploegen om de hoek om hun plaats in te nemen. Anderlecht kon in hun laatste 5 wedstrijden 4 keer winnen, met enkel een gelijkspel tegen Gent. Standard verloor 3 maal in hun laatste 5 wedstrijden, speelde gelijk tegen Mechelen en won van Genk.

Wed op deze wedstrijden

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek