Search
Close this search box.

AS Roma vs. Atalanta: Wedstrijd voorbeschouwing

White text 'Magic Game' on blue background with 'AS Roma - Atalanta' in red underneath.

AS Roma vs. Atalanta: Wedstrijd voorbeschouwing

Op zondag 7 januari staan AS Roma en Atalanta oog in oog op Romeinse grond. In het Stadio Olimpico kan Romelu Lukaku voor eigen huis nog maar eens bewijzen waarom hij in het basiselftal zit. Aan de andere zijde moet Charles De Ketelaere zijn club de top 5 in begeleiden.

AS Roma

Als een van de twee voetbalclubs uit de wereldstad Rome is de Associazione Sportiva Roma een vaste waarde in de Italiaanse Serie A. De andere club is Lazio Roma. AS Roma veroverde al 3 keer de landstitel en 9 keer de Italiaanse beker. Ook kon het in 2022 voor de eerste keer de Europa Conference League winnen. Op dit moment staat de club op de 7e plaats in de Serie A, nadat het in de 5 vorige wedstrijden maar tweemaal kon winnen.

De ‘Giallorossi’ kunnen wel steunen op een van de bekendste en meest succesvolle trainers aller tijden: José Mourinho. Hij is al sinds 2021 trainer van de Romeinse club nadat hij door Tottenham Hotspur werd ontslagen. Op 25 mei 2022 wist hij de Europa Conference League te winnen, maar een jaar later kon hij het team niet naar de winst leiden in de Europa League. Het verloor toen van Sevilla na strafschoppen.

AS Roma kan ook steunen op een aantal sterke spelers, waaronder Paulo Dybala en Romelu Lukaku. Die eerste maakte al 4 goals en 6 assists, die laatste 8 goals en 1 assist. In hun laatste wedstrijd, op 3 december tegen Juventus, kon hij echter niet helemaal door de verdediging dringen. Een week eerder, tegen Napoli dit keer, was hij wel trefzeker. Hij scoorde toen in de 96e minuut nog een laatste treffer om de 2-0 zege te bevestigen.

Atalanta Bergamo

Deze club uit de regio Lombardije werd opgericht in 1907, maar is nog nooit landskampioen geweest. Hun meest succesvolle jaar was het seizoen 2018-2019, toen ze als derde eindigden in de Serie A en zich kwalificeerden voor de Champions League. Het zal dit jaar echter nog moeilijk worden om zo hoog te eindigen, want er is een stevige concurrentie in de Serie A. Atalanta staat nu op de 6e plek, net boven AS Roma. In de vorige 5 wedstrijden kon het team wel 3 keer winnen, waaronder ook een 3-2 overwinning tegen AC Milan dat op plaats 3 staat.

Twee belangrijke spelers bij Atalanta zijn Ademola Lookman en Gianluca Scamacca. Lookman scoorde al 7 goals, en gaf de aanzet voor 3 extra goals. Scamacca scoorde er 5 en gaf voor 2 goals de assist. Een bekende naam, en ook een belangrijke speler, is Charles De Ketelaere. Hij scoorde zelf nog ‘maar’ 2 goals, maar gaf ook de assist voor 4 goals. In de wedstrijd tegen Salernitana van maandag 18 december maakte hij een goal in de 83e minuut en kon hij amper een paar minuten later alweer een assist op zijn naam schrijven.

Wed op AS Roma vs. Atalanta

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek