Search
Close this search box.

AFCON 2023: Belgische teams

title 'Belgians in Aficon 2023' on a green background with African continent

AFCON 2023: Belgische teams

Vanaf 13 januari begint het Afrikaans voetbalkampioenschap, ofwel het AFCON 2023. 24 nationale teams nemen het tegen elkaar op om zichzelf de beste van het Afrikaanse continent te mogen noemen. Recent werden ook de meeste definitieve selecties bekendgemaakt. Lees hieronder welke voetballers uit de Jupiler Pro League zich moeten aanmelden bij hun nationale team.

AFCON 2023

Het Afrikaans Kampioenschap voetbal belooft er een te worden met een hoog JPL-gehalte. De Afrika Cup van 2024 is al de 34e editie en wordt gespeeld in Ivoorkust. Senegal is de huidige kampioen, en Egypte is het team met de meeste titels.

RSC Anderlecht

De Brusselaars uit Anderlecht moeten twee spelers missen: Majeed Ashimeru en Amadou Diawara. Ashimeru wordt opgeroepen voor het nationale elftal van Ghana. De middenvelder speelde dit seizoen nog maar 6 wedstrijden voor Anderlecht en kwam nog niet aan scoren toe. Het elftal van Guinee verwacht Amadou Diawara. Hij werd in 2022 overgenomen van AS Roma, en speelde dit seizoen 11 wedstrijden bij Anderlecht.

RSC Charleroi

Hervé Koffi speelde al 20 wedstrijden voor RSC Charleroi, dus moet Felice Mazzù snel beslissen wie in zijn plaats komt te staan. Koffi wordt namelijk opgeroepen voor het elftal van Burkina Faso.

Club Brugge

Raphael Onyedika speelde dit seizoen al 18 wedstrijden in de Jupiler Pro League en 7 in de Champions League voor Blauw-Zwart, maar de middenvelder kon nog geen goals scoren. Hij komt in januari en februari uit voor Nigeria. Ook Dennis Odoi speelde dit seizoen al 11 wedstrijden voor Club Brugge. Hij wordt opgeroepen voor het Ghanese elftal.

KRC Genk in AFCON 2023

De jonge Bilal El Khannous is al een vaste waarde bij KRC Genk, maar werd opgeroepen voor het nationale elftal van Marokko. Hij speelde in alle 20 wedstrijden van Genk in de Jupiler Pro League dit seizoen en kon 3 keer scoren.

Ook Joris Kayembe moet zich opmaken voor internationaal voetbal. De speler behoort tot de definitieve selectie voor DR Congo. Hij speelde 12 wedstrijden in de Jupiler Pro League dit seizoen en scoorde één keer.

Joseph Paintsil is ook een vaste waarde in het elftal van hoofdtrainer Wouter Vrancken. Hij speelde 19 wedstrijden in de Jupiler Pro League en kon 6 keer scoren. Ook scoorde hij één keer in twee wedstrijden in de Europa League. Hij zal op AFCON 2023 het Ghanese elftal versterken.

Alieu Fadera, de aanvaller die betrokken was bij 5 doelpunten in de Jupiler Pro League, is de vierde speler van Genk die deelneemt aan de Afrika Cup en Gambia vertegenwoordigt.

KAA Gent

Gent legde in 2020 een recordbedrag van zes miljoen neer voor Nurio Fortuna, maar het ziet ernaar uit dat hij niet lang meer bij de Buffalo’s zal spelen. De blessuregevoelige linsback is namelijk niet al te lucratief geweest voor de ploeg uit de Oost-Vlaamse hoofdstad. Hij speelt in januari en februari voor Angola.

Ook Tarik Tissoudali speelt al sinds 2020 voor Gent, en bewijst ook vaak zijn meerwaarde. In dit seizoen scoorde hij al 9 goals in 19 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Hij komt op het kampioenschap uit voor Marokko.

KV Mechelen

Middenvelder Mory Konaté speelt sinds vorig jaar bij KV Mechelen. Hij mag op het Afrikaans voetbalkampioenschap uitkomen voor Guinee. De middenvelder speelde tot nu toe 15 wedstrijden voor KV Mechelen dit seizoen.

STVV

Aboubakary Koïta is een van de sterkhouders bij STVV, wat betekent dat de Kanaries hem een tijdje zullen moeten missen. Hij werd opgeroepen voor Mauritanië. Koita speelde al 20 wedstrijden en scoorde 11 keer.

Union SG

Ook Mohamed Amoura mag zijn reiskoffers inpakken. De sensatie van Union Saint-Gilloise speelt mee in de selectie van Algerije. Amoura scoorde in 15 wedstrijden in de JPL dit seizoen al 13 goals, en ook in de Europa League scoorde hij 2 keer in 6 wedstrijden.

Gastland Ivoorkust mag rekenen op Jean Thierry Lazare Amani. Deze voetballer speelt sinds 2022 bij Union en speelt bijna elke wedstrijd. Dit seizoen speelde hij al 19 wedstrijden in de Jupiler Pro League en 8 in de Europa League.

Wed op Belgische teams in AFCON 2023

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek