Search
Close this search box.

Croky Cup: Een voorbeschouwing

'Croky Cup Preview' title on background depicting football cup.

Croky Cup: Een voorbeschouwing

Deze week spelen acht Belgische teams de kwartfinales van de Croky Cup. In de loop van deze wedstrijden krijgen we onder andere een ‘Slag om Vlaanderen’ en een Brusselse derby voorgeschoteld. Amusement gegarandeerd, dus. Welke ploegen houden het hoofd koel en plaatsen zich voor de halve finale?

Sneeuw

Door de koude temperaturen zouden enkele wedstrijden niet kunnen doorgaan. De eerste wedstrijd, tussen Gent en Club Brugge, zou eventueel nog kunnen gespeeld worden. Maar als we de weerberichten mogen geloven, zouden de wedstrijden van woensdag wel eens in het gedrang kunnen komen.

Daarom kijken we eens naar de gastheren. OHL staat bekend om zijn goede grasmat, met veldverwarming. Antwerp zou dus zonder problemen naar Den Dreef kunnen afzakken. Union heeft voorzorgen genomen. Begin december werd hun wedstrijd tegen Cercle Brugge nog bijna afgelast door de sneeuw, waardoor ze besloten veldverwarming te leggen. Toch zullen de vrijwilligers nog werk hebben de sneeuw te verwijderen. Het wordt afwachten tot woensdagmiddag voor we zekerheid hebben. Voor KV Oostende, aan de zee, zou er niet veel neerslag worden verwacht. Maar voor de club wordt het om andere redenen nog moeilijker om hun wedstrijden af te handelen. Hun voorzitter is opgestapt, hun stadion dreigt leeg te lopen en hun spelers worden niet goed betaald. De wedstrijden in deze Croky Cup lijken haast onmogelijk nog te spelen.

Gent – Club Brugge

Het is nog maar een maand geleden sinds de vorige ‘Slag om Vlaanderen’ werd geleverd. Club Brugge werd toen de winnaar na een wedstrijd vol discussies. Gent heeft dinsdagavond dus een kans om revanche te nemen in de knock-outfase van dit toernooi. De Buffalo’s sloegen er twee jaar geleden ook in om blauw-zwart uit de halve finales te knikkeren, en later de beker in de lucht te kunnen steken. Hein Vanhaezebrouck zou die situatie maar al te graag opnieuw beleven.

Gent moet het wel doen met een aantal sterkhouders minder. Zowel Hyun-seok Hong, Tarik Tissoudali, Tsuyoshi Watanabe en Nurio Fortuna vertegenwoordigen hun land op de Afrika Cup of de Asian Cup. Vanhaezebrouck moest daardoor een aantal jeugdproducten aanspreken, die misschien niet de ervaring hebben om deze slag te winnen.

OHL – Antwerp

De titelverdediger heeft op papier een makkelijkere tegenstander in Leuven, maar de ‘Great Old’ moet ook een slechte reeks in de JPL zien te doorbreken. Zo verloren ze tegen Genk en speelden ze gelijk tegen Westerlo en Anderlecht. Door die resultaten zakten ze terug tot de zesde plaats. Ze doen het alleszins beter dan OHL, dat met 16 punten op de 14e plaats staat. Woensdagavond treffen ze elkaar op Den Dreef. Het lijkt dus dat den Antwerp veel kans maakt om dit duel te winnen, maar de Croky Cup kan verrassen.

OHL wil namelijk ook graag doorstoten naar de volgende ronde. De Leuvense club gelooft ook in een stunt in deze ronde van de beker, en zal zijn huid duur verkopen. Ze zijn recent ook aan een versterking bezig, door een aantal nieuwe spelers aan te trekken. Kunnen de Leuvenaars de stunt verwezenlijken op Den Dreef?

Oostende – RWDM

Voor eigen publiek mag de enige overgebleven tweedeklasser proberen doorstoten tegen RWDM. KV Oostende won verrassend van KRC Genk, en veroverde zo een plaats in de kwartfinales. Aan de zee zitten ze wel met een aantal problemen, waardoor het zelfs mogelijk zou zijn dat RWDM meteen een vrijgeleide krijgt naar de volgende ronde.

In de Belgische competities staan deze twee ploegen niet aan de top. RWDM staat op plaats 13 in de Jupiler Pro League, met 5 punten voorsprong op OHL. De Brusselaars verloren ook beide voorgaande wedstrijden. KV Oostende staat dan weer helemaal onderaan in Eerste Klasse B, ook wel de Challenger Pro League.

Union – Anderlecht

Deze Brusselse derby wordt dit jaar echt een topper. Union staat namelijk op de leidersplaats in de Jupiler Pro League, maar wordt op 6 punten achterstand nagezeten door Anderlecht. Paars-wit staat dus voor een lastige klus tegenover stadsrivaal Union.

Het helpt de Brusselaars uit Anderlecht wel dat ze vorige zomer een uitgebreide kwaliteitsinjectie doorgevoerd hebben. Dat is een van de grootste redenen waarom ze voorlopig zowat de enige ploeg zijn die in het spoor van Union kunnen blijven. Het belangrijkste doel van Les Mauves is echter om een Europees ticket te veroveren. Dat kan nog het snelste via bekerwinst.

Wed op de Croky Cup

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek