Search
Close this search box.

Club Brugge – Anderlecht: Voetbalrivalen

Title "Football Rivalry Club Brugge - Anderlecht" on blue-red background.

Club Brugge – Anderlecht: Voetbalrivalen

Op zondag 25 februari staan de Mauves uit Anderlecht in het Jan Breydel in Brugge. Club Brugge ontvangt dan de Brusselaars in dit duel in de Jupiler Pro League. Als Anderlecht wint, verkleint het zijn achterstand op Union naar 5 punten. Als Club Brugge wint, komt het op een achterstand van 6 punten op Anderlecht. Het is sowieso interessant om deze wedstrijd te volgen, want het zijn allebei succesvolle ploegen met een sterke rivaliteit.

Rivaliteit

De voetbalwedstrijden tussen RSC Anderlecht en Club Brugge zijn wedstrijden tussen twee van de meest succesvolle clubs van Brussel en Vlaanderen. Ze speelden voor het eerst tegen elkaar in 1921. Daarna groeiden ze allebei uit tot roemrijke clubs, en dus ook tot sportieve rivalen. Sinds de jaren 1970 zijn beide teams bijna elk seizoen een titelkandidaat, dus de wedstrijden tussen de twee zijn vaak erg belangrijk en geladen. De eerste keer dat de twee teams elkaar voor het eerst in een bekerfinale troffen was in 1977, Club Brugge won toen met 4-3. Ook de transfers tussen de twee ploegen zorgen vaak voor ophef. Denk zo aan de spelers Hugo Broos, Marc Degryse en Gert Verheyen.

In de laatste twintig wedstrijden kon Anderlecht nog maar 3 keer winnen. Daarentegen won Club Brugge 8 keer, en speelden de ploegen ook 9 keer gelijk. De laatste wedstrijd is geleden van 24 september vorig jaar. Ook dat was een duel in de Jupiler Pro League, en eindigde toen op een gelijkspel. Doelpuntenmakers van dienst waren Andreas Olsen voor Club Brugge en Kasper Dolberg voor Anderlecht.

Club Brugge

Club werd opgericht op 13 november 1891, en heeft stamnummer 3. Al sinds 1959 speelt het onafgebroken in de Jupiler Pro League, de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal. Van de twee Brugse teams, Cercle Brugge en Club, is het de succesvolste en populairste. Zo werd het onder meer al achttien keer landskampioen. In België heeft enkel RSC Anderlecht, hun tegenstander tijdens deze wedstrijd, meer landstitels verdiend. In totaal veroverde geen enkele andere club meer bekers en supercups dan Club Brugge. Ook is Club Brugge de enige Belgische club die in de finale van de Europacup I, oftewel de Champions League, speelde.

Club Brugge had het moeilijk in het begin van het seizoen. De club kon maar een aantal keer winnen, en meestal eindigden hun wedstrijden in een gelijkspel. De Bruggelingen hebben die achterstand enigszins goedgemaakt, maar ze zullen het wel nog moeilijk hebben om hogerop te eindigen. De Boeren staan nu op de 3e plek, met 9 punten achterstand op Anderlecht en wel 17 punten achterstand op Union.

Dus hopen ze bij Club op goede flitsen Andreas Skov Olsen. Normaal gezien mag Igor Thiago hier ook genoemd worden, maar die haalde vorige speeldag een rode kaart tegen Cercle Brugge en is nu dus geschorst. Skov Olsen scoorde tot nu toe al 9 keer voor de Bruggelingen. Op zondag 18 februari speelden de Bruggelingen nog een derby tegen Cercle. Die wedstrijd eindigde op een gelijkspel.

RSC Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht werd opgericht op 27 mei 1908, en is bij de Belgische voetbalbond aangesloten met stamnummer 35. Het heeft paars-wit als clubkleuren en speelt zijn thuiswedstrijden in het Lotto Park. Al sinds 1935 speelt RSCA in de Belgische Jupiler Pro League. Het won al vierendertig keer de landstitel, en heeft daarmee ook de meeste titels van alle Belgische clubs. Anderlecht won ook al negen keer de Beker van België en tien keer de Belgische Supercup. Ook Europees doet Anderlecht het niet slecht: het won al twee keer de Europacup II, twee keer de UEFA Super Cup en een keer de UEFA Cup.

Anderlecht staat momenteel op de tweede plaats, met 54 punten. De Mauves wonnen 15 van de 26 gespeelde wedstrijden, speelden 9 keer gelijk en verloren maar 2 keer. Enkel Union deed het nog beter, met 19 gewonnen wedstrijden. Daarmee staat Union ook met 8 punten voor op de Brusselaars.

Bij Anderlecht kunnen ze alvast rekenen op doelpuntenmakers Kasper Dolberg en Anders Dreyer. Zij scoorden respectievelijk al 12 en 14 goals. Er gaan de laatste tijd wel wat geruchten dat Dolberg wordt overgenomen door een andere ploeg. Volgens de transferspecialist Ekrem Konur zit er voor de jonge Deen een transfer in naar een Spaanse topclub, bijvoorbeeld Girona FC of Valencia FC.

Wed op deze match

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek