Search
Close this search box.

Friendlies: Overzicht van deze week

'Overview: Int. Friendlies' title on Belgian flag background

Friendlies: Overzicht van deze week

Elk land bereidt zich op dit moment langzaamaan voor op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Friendlies kunnen de spelers en coaches daarbij helpen om beslissingen te maken over selecties en tactieken. Deze week krijgen we een aantal van die wedstrijden voorgeschoteld.

Portugal vs Zweden

In eigen huis neemt Portugal het op tegen Zweden op donderdag 21 maart. De Portugezen speelden een perfect parcours tijdens de kwalificatie voor het EK, met 30 punten na 10 wedstrijden. Daarmee zijn ze rechtstreeks gekwalificeerd, en werden ze nadien geloot in groep F. In die groep zitten ook Turkije en Tsjechië. Hun laatste tegenstander wordt de winnaar van play-off C, en dat is ofwel Georgië, Griekenland, Kazachstan of Luxemburg. In de selectie van bondscoach Roberto Martínez zit zoals vanouds Cristiano Ronaldo, met ook Bernardo Silva, Bruno Fernandes en Rafael Leão. De ervaren verdediger Pepe, ondertussen 41 jaar oud, is er ook bij.

De Belgische Rode Duivels konden de Zweden op afstand houden, en werden zo groepswinnaar tijdens de kwalificatie. Ook Oostenrijk bleek te sterk voor het Scandinavische land. Daarom zullen we hen dus niet te werk zien op het EK. Maar het team van bondscoach Jon Dahl Tomasson heeft al laten zien dat ze van andere sterke landen kunnen winnen, dus wordt het afwachten of ze zich ook sterk kunnen houden tegen de EK-winnaar van 2016. Met spelers als aanvoerder Victor Lindelöf en aanvaller Emil Forsberg zijn er zeker kansen.

Nederland vs Schotland

Iets dichter bij huis komt Schotland op bezoek in Nederland. De Nederlanders geraakten tijdens de kwalificaties niet voorbij Frankrijk, en bleef met 4 punten achterstand op plaats 2. Daarmee waren ze wel meteen gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap. Daar komen ze opnieuw tegenover Frankrijk te staan, dit keer ook in de groep met Oostenrijk. Hun laatste tegenstander wordt Polen, Wales, Estland of Finland. Bondscoach Ronald Koeman kiest voor enkele bekende namen als Virgil van Dijk, Daley Blind en Xavi Simons, en ook Georginio Wijnaldum en Memphis Depay maken hun rentree. De geblesseerde Frenkie de Jong zal er niet bij zijn.

De Schotten konden zich rechtstreeks kwalificeren door op 6 punten voorsprong te blijven van Noorwegen. Zo deden ze het alleen minder goed dan Spanje, dat amper één wedstrijd niet kon winnen. Schotland was wel rechtstreeks gekwalificeerd. Op het EK spelen ze in een moeilijke groep tegen Duitsland, Hongarije en Zwitserland. Bekende spelers van het team van coach Alex McLeish zijn middenvelder Scott McTominay en aanvoerder Andrew Robertson.

Ierland vs België

Ierland had het bijzonder moeilijk tijdens de kwalificatie, en eindigde pas op de 4e plaats. Ook krijgen de Ieren geen kans meer om zich in de play-offs te bewijzen, want in de Nations League eindigden ze op plaats 3. Daarom zullen we de Ieren ook niet zien op het EK, maar misschien kunnen ze wel een stoot uithalen tegen de Rode Duivels. De aanvoerder bij Ierland is Séamus Coleman, verdediger bij Everton. Het team wordt in goede banen geleid door bondscoach Stephen Kenny.

België bewees in de kwalificaties waarom ze tot de top behoren, en eindigde met een bijna perfecte score als groepsleider. Daarmee zijn de Rode Duivels meteen zeker van een plaats op het EK. Daar spelen ze al zeker tegen Slowakije en Roemenië, en ook tegen de winnaar van play-off B. Dat is ofwel Israël, Bosnië-Herzegovina, Oekraïne of IJsland. Bondscoach Domenico Tedesco koos voor ervaring met Romelu Lukaku en Jan Vertonghen, maar geeft ook jonge spelers als Arthur Vermeeren en Jérémy Doku meer en meer kansen.

Engeland vs Brazilië

In groep C maakte Engeland korte metten met de tegenstand, en eindigde als groepswinnaar met 6 punten voorsprong. Dus werden ze meteen geloot voor de groepsfase van het EK. Daar treffen ze Slovenië, Denemarken en Servië. Op papier een haalbare kaart, maar toch zal het team van Gareth Southgate niet op hun lauweren mogen rusten. Al zijn de ervaren spelers als Harry Kane, Phil Foden en ook de jonge Jude Bellingham wel bekend met stressvolle wedstrijden. De Engelsen spelen ook nog tegen de Rode Duivels op dinsdag 26 maart.

Brazilië is het enige team uit deze lijst dat niet meedoet aan het EK, en dus ook niet met de kwalificaties. Het land doet wel mee aan de Copa America, dat in juni en juli in de Verenigde Staten doorgaat. Daarvoor zal het wel uit zijn slechte reeks zien te komen, want de Brazilianen kunnen al 3 wedstrijden op rij niet meer winnen. Daarbovenop zal sterspeler Neymar ook niet fit geraken voor deze zomer. Gelukkig hebben coaches Dorival Junior en Fernando Diniz nog andere topspelers als Vinicius Junior, Casemiro en Richarlison.

Frankrijk vs Duitsland

In de EK-kwalificaties kon Frankrijk maar één keer niet winnen, maar eindigde het wel op de leidersplaats met 4 punten voorsprong op Nederland. Daardoor geraakten ze meteen in de volgende fase van het EK, waar ze tegen Oostenrijk en opnieuw tegen Nederland moeten. Hun laatste tegenstander wordt Polen, Wales, Estland of Finland. Frankrijk wordt nog steeds geleid door Didier Deschamps, en kan rekenen op aanvoerder Kylian Mbappé en medeaanvallers Antoine Griezmann en Olivier Giroud.

Duitsland is als gastland meteen gekwalificeerd voor het EK, en heeft dus geen kwalificaties moeten spelen. In eigen land moeten ze in de eerste ronde tegen Schotland, Hongarije en Zwitserland. Julian Nagelsmann, sinds vorig jaar coach van Duitsland, heeft ervoor gekozen om Toni Kroos opnieuw mee te vragen. Ook keeper Manuel Neuer keert terug voor een speciale editie. Vooraan krijgen ze hulp van Thomas Müller.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek