Search
Close this search box.

Rode Duivels vs. Ierland: De spannende strijd

Red background with Belgian Red Devils logo and 'Deviltime Ireland - Belgium' title.

Rode Duivels vs. Ierland: De spannende strijd

Op zaterdag 23 maart spelen de Belgische Rode Duivels een vriendschappelijke interland tegen Ierland. Ook spelen de Duivels op dinsdag 26 maart een oefenwedstrijd tegen Engeland. Daardoor krijgt de EK-voorbereiding van Domenico Tedesco en zijn team meer en meer vorm.

België-Ierland

Het wordt de 17e ontmoeting tussen België en Ierland. In de voorbije 16 wedstrijden kon België al 6 keer winnen, even vaak als dat de wedstrijd op gelijkspel eindigde. Dat maakt een totaal van 4 overwinning voor de Ieren. Het laatste onderlinge duel dateert al van 26 maart 2022. Ook toen was het een oefenmatch, die eindigde op 2-2. Voor het laatste duel met inzet moeten we al terugkijken naar het EK van 2016 in Frankrijk. Toen maakte Romelu Lukaku twee goals en schreef ook Axel Witsel er één op zijn naam voor een 3-0 overwinning van de Belgen.

Domenico Tedesco

Bondscoach Tedesco maakte op donderdag 14 februari de selectie bekend voor de twee oefenwedstrijden. De 38-jarige Duitser maakte ook bekend dat hij zijn contract bij de Duivels heeft verlengd tot 2026. Onder Tedesco zijn de Belgen nog ongeslagen met acht overwinningen en twee keer gelijke stand, en plaatsten ze zich ook vlot voor het EK. Zijn verlengde contract betekent dus ook dat hij nog coach blijft tot en met het WK 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten.

Doelmannen

De afwezigheid van Thibaut Courtois geeft Koen Casteels meer kansen. De doelman van het Duitse VfL Wolfsburg zullen we waarschijnlijk het vaakst in doel zien als eerste keeper. Zijn team staat momenteel op de 14e plaats in de Bundesliga. Casteels wordt bijgestaan door Matz Sels. Hij speelt sinds dit jaar bij Nottingham Forest, en vervangt daar de ex-Club Brugge-keeper Ethan Horvath. Hij moet mee helpen Nottingham Forest uit de degradatiezone te krijgen. De twee andere keepers zijn Thomas Kaminski en Arnaud Bodart. Kaminski ontpopte zich bij Luton Town tot één van de beste doelmannen in de Premier League. Toch staat zijn team net onder Forest, in de degradatiezone. Bodart speelt in eigen land bij Standard, dat op plaats 10 in de Jupiler Pro League is geëindigd.

Verdedigers

Thomas Meunier maakt na een jaar afwezigheid zijn terugkeer bij de nationale ploeg. Bij het Duitse Dortmund bleef hij lang aan de kant wegens een spierblessure, maar groeide hij de laatste tijd toch weer uit tot een basisspeler. Hij vond echter dat hij te weinig kon spelen, en dus ruilde hij de club voor het Turkse Trabzonspor. In de achterlinie wordt hij bijgestaan door vaste waarde Jan Vertonghen. Hij leidde Anderlecht naar de 2e plek in de Jupiler Pro League. Ook in de verdediging komen Timothy Castagne, Zeno Debast, Olivier Deman, Koni De Winter, Wout Faes en Arthur Theate.

Middenvelders

Arthur Vermeeren wordt opnieuw opgeroepen voor de Rode Duivels. Ook al heeft hij bij Atlético Madrid nog niet veel gespeeld, het is duidelijk dat Tedesco veel mogelijkheden in hem ziet. De bondscoach koos ook voor Charles De Ketelaere, die goed op dreef is bij Atalanta. Hij speelde ook in november mee tijdens de interlandperiode. Het middenveld wordt verder uitgebreid met Amadou Onana, Orel Mangala, Youri Tielemans en Aster Vranckx.

Aanvallers

Romelu Lukaku staat bij AS Roma voor een aartsmoeilijke opgave: zo ver mogelijk geraken in de Europa League en zo proberen een ticket voor de Champions League binnen te halen. Hij krijgt nu ook opnieuw de kans om zijn scorend vermogen aan te spreken bij de Rode Duivels. Maar dat moet hij niet alleen doen, want hij krijgt ook hulp van o.a. Jérémy Doku. Die dribbelt bij Manchester City opvallend goed naar succes, en krijgt ook opnieuw kansen bij de nationale ploeg. De sterke Belgische aanvalslinie wordt nóg sterker met Johan Bakayoko, Michy Batshuayi, Dodi Lukebakio, Loïs Openda en Leandro Trossard.

Afwezigheden

In de hele selectie zien we één nieuwe naam: de jonge Koni De Winter wordt voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels. De 21- jarige centrale verdediger van Genoa is daarmee een aanvulling voor de afwezigheid van Kevin De Bruyne. Die sukkelt met een liesblessure, en is dus niet beschikbaar. Ook Toby Alderweireld en Axel Witsel zijn er (voorlopig) niet bij. Al is volgens de bondscoach de deur voor het EK nog niet definitief op slot. Tedesco liet donderdag ook wat informatie los over de zaak Courtois. Volgens de bondscoach zou die nog niet klaar zijn voor het EK. Opvallend is ook dat Tedesco geen spelers van Union meeneemt, terwijl die club wel leider is in de Jupiler Pro League.

Europees Kampioenschap

De Rode Duivels spelen in juni op het EK in groep E. Daar krijgen ze als tegenstanders Slovakije, Roemenië en de winnaar van play-offgroep B. In die groep zitten Oekraïne, Israël, Bosnië-Herzegovina en IJsland. De Ieren konden zich niet kwalificeren voor het EK. Ze verzamelden amper 6 punten in de groep met Frankrijk, Nederland, Griekenland en Gibraltar.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek