Search
Close this search box.

Wedstrijden overzicht: Week 13

Blue background with 'Weekend Overview W13' title.

Wedstrijden overzicht: Week 13

Het voetbal in Europa staat nooit stil, en spannende duels wachten ons elke week weer op. Dit weekend staan er opnieuw heel wat interessante wedstrijden op de planning. In heel Europa spelen de beste teams deze week voor de beste plaatsen in slotfases van de competitie, en voor tickets voor het Europees voetbal. Lees hier welke wedstrijden je zeker moet gezien hebben.

Vrijdag 29 maart

In het Belgisch voetbal beginnen de teams dit weekend aan de play-offs. Een van die wedstrijden is die tussen KAA Gent en Standard Luik. Zij spelen in de Europe Play-offs, voor een ticket naar het Europees voetbal. Gent eindigde in de reguliere competitie net buiten de top 6, en liep zo de Champion’s Play-offs mis. Maar daarmee starten ze in deze Europe Play-offs wel bovenaan de ranking. De Buffalo’s moeten wel genoeg voorsprong opbouwen op KV Mechelen, dat maar één puntje minder heeft. Standard moet nog heel wat punten verzamelen, want met 17 punten heeft het 7 punten minder dan Gent. Ook voelt Standard de hete adem van Westerlo en OHL, die allebei maar 2 punten minder hebben.

Zaterdag 30 maart

In Italië zitten ze deze week aan speeldag 30 van de 38. De Italiaanse ploegen moeten dus nog wel een paar wedstrijden spelen, maar toch komt er stilaan een slot aan dit seizoen in de Serie A. Op zaterdag mogen Napoli en Atalanta deze speeldag aftrappen. Beide ploegen zouden heel graag in de top 5 komen te staan, want dan hebben ze meteen een Europees ticket. Atalanta staat momenteel op plaats 6, met 47 punten. Dat zijn er 4 minder dan AS Roma. Napoli staat dan weer op 2 punten achterstand op Atalanta. Ze kunnen dus allebei een goede zaak doen door deze wedstrijd te winnen en een stapje dichter te komen bij die top 5.

In de Duitse Bundesliga beginnen ze nu aan speeldag 27 van de 34. In deze competitie is Bayern München al zo goed als zeker van de top 5, maar Dortmund heeft minder voorsprong. De Rekordmeister, Bayern München, wil daarentegen nog wel voor Bayer Leverkusen eindigen. Dat team staat nu op de leidersplek met 10 punten meer dan München. Voor Dortmund is het vooral zaak om in de top 5 te blijven, en misschien kunnen ze ook nog een paar plaatsen stijgen.

In de Belgische kampioenschapsronde, de Champion’s Play-offs, zal er uitgekeken worden naar de wedstrijd tussen Anderlecht en Antwerp. De ‘Great Old’ staat nu op nummer 3, met 6 punten achterstand op Anderlecht. Dat is nog redelijk goed in te halen, maar dan moeten ze wel minstens 2 wedstrijden winnen. Misschien kunnen ze dat wel in dit rechtstreeks duel, maar Anderlecht zal zich niet zomaar laten inhalen. De Mauves hebben maar 3 punten nodig om op gelijke hoogte te komen met Union, en zo uiteindelijk misschien de titel binnen te halen.

Zondag 31 maart

We komen ook stilaan aan de slotfase in de Engelse Premier League. Zondag krijgen we een belangrijk duel tussen Liverpool en Brighton. Liverpool staat momenteel op de tweede plaats, met evenveel punten als leider Arsenal. Daarom wil Liverpool heel graag winnen, en zo een kleine voorsprong nemen op hun rivaal. Brighton kan met de drie punten één plaatsje opschuiven, tussen Manchester United en West Ham. Anders zou het wel eens kunnen dat ze worden ingehaald door bijvoorbeeld Wolverhampton of Newcastle.

Nog in de Premier League mag ook Manchester City proberen om aan de leiding te komen. Met 63 punten staan de Cityzens momenteel op de derde plaats, met één punt minder dan Arsenal en Liverpool. Ze zouden dus na deze speeldag wel eens op de leidersplaats komen te staan. Vooral omdat ze dit weekend een rechtstreeks duel spelen tegen leider Arsenal. Die spelen voortreffelijk en wonnen hun laatste 5 wedstrijden, maar mogen dus ook niet te hoogmoedig worden. Met Liverpool én Manchester City op de uitkijk kunnen ze wel eens snel terugzakken.

En in Frankrijk staat Marseille voor een aartsmoeilijke opdracht tegen PSG. De ploeg uit Parijs domineert het Franse voetbal en staat met 12 punten voorsprong op de leidersplaats. Marseille kan hen dus niet inhalen, maar de ploeg wilt wel heel graag in de top 5 belanden en een Europees ticket bemachtigen. Met momenteel 4 punten achterstand op Lille en Nice, respectievelijk de plaatsen 4 en 5, is dat zeker mogelijk.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek