Search
Close this search box.

Esports: De populairste Esports-toernooien

Two Esports players stand on a blue background with the text 'E-Sports: The Most Famous Tournament's'. A champion cup with crossed sword and axe is between them.

De populairste Esports-toernooien die je niet mag missen

Esports, een afkorting voor elektronische sport, verwijst naar competitieve videospellen die op een professionele en gestructureerde wijze worden georganiseerd. Spelers strijden individueel of in teamverband tegen elkaar in diverse videogames van verschillende genres en platforms. Deze competities variëren van kleine lokale evenementen tot grootschalige internationale toernooien die plaatsvinden in arena’s of online worden uitgezonden voor miljoenen kijkers.

Esports-evenementen bestaan veelal uit professionele spelers en teams die concurreren om prijzen, trofeeën en erkenning. De competitieve aard van esports vereist vaardigheid, strategie, teamwerk, reflexen en diepgaande kennis van de gespeelde games.

In het algemeen vertegenwoordigt esports een bloeiende en dynamische sector die gamers, fans en enthousiastelingen van over de hele wereld samenbrengt, waardoor videogames worden erkend als een gerespecteerde vorm van competitieve sport en entertainment.

Verschillende esports-toernooien hebben wereldwijde erkenning en faam verworven vanwege hun omvang, prestige en hoogstaande competitie. Hier volgen enkele van de meest gerenommeerde esports-toernooien.

The International (Dota 2)

The International (TI), georganiseerd door Valve Corporation, is het voornaamste Esports toernooi voor Dota 2. TI staat bekend om de enorme prijzenpotten die worden gefinancierd via in-game aankopen en brengt de beste teams ter wereld samen om te strijden voor de kampioenstitel. De prijzenpot heeft vaak de tientallen miljoenen dollars overschreden, waardoor het een van de meest lucratieve esports-evenementen is. In voorgaande jaren bedroegen de prijzenpotten voor The International meer dan 30 miljoen dollar, waarbij een aanzienlijk deel werd bijgedragen door in-game aankopen van de Battle Pass.

Wereldkampioenschap League of Legends (LoL Worlds)

De LoL Worlds, georganiseerd door Riot Games, is het Esports toernooi voor League of Legends. Teams uit verschillende regio’s strijden in een maand durend toernooi dat eindigt in een grote finale. Het evenement trekt miljoenen kijkers en er wordt gestreden om de felbegeerde Summoner’s Cup. In de afgelopen jaren varieerde de prijzenpot tussen de $2 miljoen en $6 miljoen, verdeeld onder de best presterende teams.

Counter-Strike: Global Offensive Majors

Door Valve gesponsorde CS:GO Majors zijn prestigieuze Esports toernooien die meerdere keren per jaar plaatsvinden. Deze evenementen brengen wereldwijd topteams samen om te strijden voor aanzienlijke prijzengelden en de titel van CS:GO Major-kampioen. Elke Major bestaat uit een reeks kwalificatietoernooien die leiden tot het hoofdevenement. Majors bieden doorgaans prijzenpotten van 1 miljoen tot 2 miljoen dollar, verdeeld onder de best presterende teams in het toernooi.

Fortnite Wereldbeker

De Fortnite World Cup van Epic Games was een groots opgezet Esports evenement in het battle royale-genre. Het toonde individuele vaardigheden en teamgebaseerde competities en bood aanzienlijke prijzengelden aan de best presterende spelers en teams in verschillende speltypen.

Epic Games’ Fortnite World Cup in 2019 had een totale prijzenpot van 30 miljoen dollar, met aanzienlijke bedragen voor individuele winnaars in diverse speltypen en regio’s.

BlizzCon (StarCraft II, Overwatch, Hearthstone)

BlizzCon, georganiseerd door Blizzard Entertainment, werd gekenmerkt door Esports toernooien voor diverse Blizzard-games, waaronder StarCraft II, Overwatch en Hearthstone. Het evenement bracht topspelers en teams in deze titels samen om te strijden voor kampioenschappen en erkenning.

De Capcom Cup (Street Fighter V)

De Capcom Cup is een prestigieus vechtgame-toernooi georganiseerd door Capcom. Spelers van over de hele wereld strijden tegen elkaar in Street Fighter V. Het hoogtepunt van het evenement is een grote finale waarin de wereldkampioen Street Fighter V wordt bepaald.

Valorant Champions

Valorant Champions van Riot Games is een groot internationaal Esports toernooi in het opkomende tactische shootergenre. Teams strijden in regionale toernooien om zich te kwalificeren voor het Valorant Champions-evenement en laten hun vaardigheden en strategieën zien in een poging om te winnen.

Valorant Champions had een prijzenpot van $1 miljoen voor het eerste evenement. Naarmate Valorant esports blijft groeien, kunnen de prijzenpotten in de toekomst stijgen.

FIFA Wereldbeker

De FIFA eWorld Cup, georganiseerd door FIFA in samenwerking met EA Sports, is het hoogtepunt van competitieve FIFA-games. Spelers van over de hele wereld strijden in de virtuele voetbalgame FIFA om de FIFA eWorld Cup-kampioen te worden.

De FIFA eWorld Cup biedt meestal een prijzenpot van enkele honderdduizenden dollars, verdeeld onder de best presterende FIFA-spelers.

Deze toernooien vormen slechts een fractie van het diverse en evoluerende landschap van esports-evenementen. De populariteit en het belang van specifieke toernooien kunnen in de loop der tijd veranderen, gezien de opkomst van nieuwe games en de voortdurende groei en evolutie van de esports-scene wereldwijd.

Bovendien kunnen er nieuwe toernooien en games opkomen, of bestaande toernooien kunnen hun prijzenpotten in volgende edities verhogen. Het is dus essentieel om op de hoogte te blijven van het laatste esportsnieuws en aankondigingen van toernooien om de laatste details over het prijzengeld te weten te komen.

Bezoek Magic Betting om je Esports weddenschappen te plaatsen

Magic Betting biedt een breed scala aan sportmarkten en scherpe quoteringen, waardoor het een uitstekende bestemming is om esports te volgen en weddenschappen te plaatsen.

Bezoek nu Magic Betting voor de nieuwste odds en weddenschapsmogelijkheden.

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek