Search
Close this search box.

ECL Kwartfinale: PAOK – Club Brugge

Op donderdag 18 april staat een wedstrijd tussen PAOK en Club Brugge gepland. Dit duel is de tweede wedstrijd in de kwartfinale van de Europa Conference League. De vorige wedstrijd ging naar Club Brugge, maar als enige Belgische club in Europa zal het nog heel moeilijk worden.

Conference League

De Conference League is een jaarlijkse Europese voetbalcompetitie. Het is de derde belangrijkste competitie in het Europees voetbal, na de Champions League en de Europa League. De Conference League wordt pas gespeeld sinds het seizoen 2021-2022. Voor Club Brugge is het de eerste keer dat ze meedoen in deze competitie, voor PAOK is het al de tweede keer. Het zou voor beide teams de eerste keer zijn dat ze de halve finale zouden halen.

De twee teams die tot nu toe de Conference League hebben gewonnen, zijn AS Roma en West Ham United. AS Roma won in de eerste editie door in de finale met 1-0 van Feyenoord te winnen. West Ham United is momenteel de titelhouder door vorig jaar met 2-1 van Fiorentina te winnen. Roma en West Ham spelen dit jaar niet mee in de Conference League.

PAOK – Club Brugge

Deze wedstrijd is de tweede in de kwartfinales van de Europa Conference League. Dat betekent dat deze twee teams al eens tegenover elkaar stonden. In die wedstrijd won Club Brugge met 1-0, maar het sportieve deel werd een beetje overschaduwd door het optreden van de Belgische politie tegen Griekse fans. PAOK diende ook officieel een klacht in. Club Brugge roept de fans die naar Griekenland reizen alvast op om voorzichtig te zijn.

PAOK Saloniki

PAOK Saloniki is een omnisportvereniging uit Thessaloniki in Griekenland, en heeft als clubkleuren zwart en wit. PAOK staat bekend om zijn fanatieke supporters, zoals ook te zien was bij de wedstrijd tegen Club Brugge. De club won op 21 april 2019 na 34 jaar nog eens het Griekse kampioenschap, en ook de eerste double uit de clubgeschiedenis. In totaal werden ze al 3 keer landskampioen en wonnen ze 8 keer de bekerfinale. Europees behaalden ze nog geen titels.

De Griekse club werd groepsleider in groep G, met als uitdagers Eintracht Frankfurt, Aberdeen en HJK Helsinki. In de achtste finale gingen ze eerst onderuit tegen Dinamo Zagreb, die wedstrijd eindigde op 2-0. Ze konden hun achterstand wel goedmaken in de tweede wedstrijd, want toen wonnen ze met 5-1. Daarom mochten ze naar de kwartfinale, waar ze in de eerste wedstrijd verloren van Club Brugge met 1-0.

In de Griekse competitie eindigde PAOK op de leidersplaats na de reguliere competitie, maar momenteel staat het op de 3e plaats. Met nog een aantal wedstrijden te gaan hebben ze wel nog kans om de titel te nemen. Zij worden naar die titel geleid door Razvan Lucescu, die al sinds 2021 aan het hoofd staat. Bij PAOK maakte Andrija Zivkovic tot nu toe de meeste doelpunten, met 16 in totaal.

Club Brugge

Deze West-Vlaamse club werd opgericht op 13 november 1891, en heeft stamnummer 3. Al sinds 1959 speelt het onafgebroken in de Jupiler Pro League, de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal. Van de twee Brugse teams, Cercle Brugge en Club, is het de succesvolste en populairste. Zo werd het onder meer al achttien keer landskampioen. In België heeft enkel RSC Anderlecht, hun tegenstander tijdens deze wedstrijd, meer landstitels verdiend. In totaal veroverde geen enkele andere club meer bekers en supercups dan Club Brugge. Ook is Club Brugge de enige Belgische club die in de finale van de Europacup I, oftewel de Champions League, speelde.

Ook Club Brugge werd groepsleider, en had Bodo/Glimt, Besiktas en Lugano als uitdagers. In de achtste finale konden ze niet winnen van Molde, en eindigde de wedstrijd in 2-1. In eigen huis ging het beter voor de Bruggelingen, en wonnen ze met 3-0. In de vorige wedstrijd, de eerste wedstrijd van de kwartfinale, wonnen ze van PAOK met 1-0. De doelpuntenmaker was Hugo Vetlesen, hij scoorde al in de 6e minuut.

De coach bij Club Brugge is tijdelijk Nicky Hayen. Zijn team wordt voor een groot deel gedragen door Belgische spelers, zoals Simon Mignolet en Hans Vanaken. Mignolet zal echter waarschijnlijk niet fit genoeg zijn voor de kwartfinale. Daarnaast is het ook niet zeker of Andreas Skov Olsen, Denis Odoi en Casper Nielsen kunnen meedoen.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek