Search
Close this search box.

Weekend Overview: W17

Weekend Overview W17

Dit weekend staan er opnieuw heel wat interessante wedstrijden op de planning. Nu de competities bijna gedaan zijn, wordt het voor de teams belangrijk om de beste plaatsen in te nemen. Lees hier welke clubs deze week nog wat punten kunnen verzamelen.

Vrijdag 26 april

Eupen krijgt dit weekend al bijna de laatste kans om zich nog van degradatie te redden. De club uit de Duitstalige stad heeft nog geen wedstrijd kunnen winnen in de play-offs, en staat nog net boven Kortrijk in de stand. Met nog drie wedstrijden te gaan kan Eupen niet meer op kop komen, maar misschien geraken ze wel nog op de tweede plaats. Dan zouden ze wel eerst RWDM moeten inhalen. Deze wedstrijd is vooral belangrijk voor Charleroi. Met drie extra punten zouden ze op een voorsprong van 9 punten komen als RWDM niet wint van Kortrijk. In dat geval zouden ze ook meteen de Relegation Play-offs gewonnen hebben.

Zaterdag 27 april

In de Duitse Bundesliga speelt RB Leipzig tegen BVB Dortmund voor een ticket naar de Champions League. De strijd voor de landstitel is voor beide ploegen al even gedaan, dus zoeken ze op dit moment naar de hoogst mogelijke positie. Dortmund staat nu op 2 punten achterstand van RB Leipzig, en dus is er met 4 speeldagen te gaan nog wel wat mogelijk. Beide ploegen spelen vooral nog tegen elkaar en de teams boven hen, want ze hebben genoeg voorsprong op de teams achter hen. Daarom kunnen we deze wedstrijd bijna zien als een rechtstreeks duel om de groepsfase van de Champions League.

Juventus speelt tegen AC Milan in een duel in de Italiaanse Serie A. Inter Milan behaalde op maandag 22 april, uitgerekend in een stadsderby tegen AC Milan, de landstitel. Daarmee is de titelstrijd in de Serie A definitief gedaan. Wat wel nog op het spel staan, zijn de Europese tickets. Met nog 5 speeldagen te gaan zijn veel teams nog niet zeker van hun plaats. Juventus en AC Milan kunnen in deze interessante wedstrijd hun ticket verzekeren, maar beide teams konden hun laatste twee wedstrijden niet winnen. Ze zullen die minder goede reeks dus moeten doorbreken als ze nu wat voorsprong willen behalen.

De play-offs zijn ondertussen ook al even bezig in de Belgische Jupiler Pro League. Zo ook de Conference League Play-off, met dit weekend een duel tussen Gent en Westerlo. Gent kan zijn voorsprong vergroten tot 7 punten ten opzichte van Mechelen, en Westerlo moet vooral proberen voor de eerste keer wat punten te sprokkelen. Als Gent wint, staat de uiteindelijke stand al zo goed als vast. Het verschil tussen Gent en Westerlo is op dit moment dan ook al 17 punten.

Zondag 28 april

Opnieuw in België krijgen we ook een wedstrijd tussen Genk en Club Brugge. Club Brugge kan de leidersplek opeisen in deze ronde, terwijl Genk nog zeker 5 punten nodig heeft. Als een van de teams wint, zal de andere zijn goede reeks moeten stopzetten. En als ze niet meer kunnen strijden voor de titel, zullen ze zeker hun beste been voor zetten voor een ticket naar Europa.

In de Engelse Premier League staat er nog niets vast. Aan de top zijn er 3 kanshebbers op de titel, onder wie leider Arsenal. Die staat met evenveel punten als Liverpool op de 1e plaats, en Manchester City staat op de 3e plaats met maar 1 punt minder. Arsenal kan zijn voorsprong na deze wedstrijd dus vergroten, en daarmee wat afstand nemen. Tottenham zal hen dat proberen verhinderen: de Spurs staan op dit moment op de 5e plaats, net buiten de tickets voor de Champions League. Met 6 punten achterstand kunnen ze wel nog een plekje stijgen.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek