Search
Close this search box.

Champions League: Halve finales

Champions League Semi Finals

De Champions League nadert zijn einde, met nog 4 teams die er alles aan zullen doen om de eindwinst binnen te halen. Titelverdediger Manchester City werd in de vorige ronde uitgeschakeld door Real Madrid. De halve finales beginnen op dinsdag 30 april, met een wedstrijd tussen Bayern München en Real Madrid. Dortmund treft PSG op woensdag 1 mei.

Bayern München – Real Madrid

Bayern München greep in de eigen Bundesliga naast de titel, en ook in de strijd voor de Duitse beker gingen ze snel onderuit. Daarmee ligt ook de beslissing om op het einde van het seizoen afscheid te nemen van coach Thomas Tuchel al vast. Al heeft hij zijn ploeg wel naar de halve finales van de Champions League kunnen gidsen. Ondertussen zijn er al onderhandelingen bezig met Ralf Rangnick, de huidige bondscoach van Oostenrijk. Maar de Rekordmeister krijgt dus eerst nog een kans om een groot toernooi te winnen.
In de groepsfase werd Bayern leider door van Kopenhagen, Galatasaray en Manchester United te winnen. Lazio Roma was hun tegenstander in de achtste finale, maar ook die werd verslagen met in totaal 3-1. Op dinsdag 9 en woensdag 17 april namen ze het op tegen Arsenal in de kwartfinale. Het werd opgeteld 3-2 voor Bayern.

Real Madrid staat wel op koers om de titel in de landelijke competitie voor de 36e keer te winnen: met 84 punten heeft het een voorsprong van 13 punten op Girona, en 14 punten op eeuwige rivaal Barcelona. De Copa del Rey, de Spaanse beker, ging dit jaar naar Athletic Bilbao. Naast de titel kunnen de Madrilenen dit jaar ook nog de Champions League winnen. Ook zij namen in de groepsfase de leidersplek in, door van Napoli, Braga en Union Berlin te winnen.
Door die goede resultaten kwamen ze in de achtste finale tegen RB Leipzig terecht. De Duitsers verweerden zich goed, maar de wedstrijden draaiden uiteindelijk toch uit op een overwinning van 2-1 voor de Spanjaarden. De kwartfinales werden duels tegen Manchester City, dat de titel van vorig jaar moest verdedigen. Na twee wedstrijden eindigde het in totaal op 4-4, waarna Madrid de penalty’s won met 4-3. Opvallend: Thibaut Courtois reist opnieuw mee met de selectie, voor de eerste keer dit seizoen. Spelen zal hij waarschijnlijk nog niet doen, want trainer Carlo Ancelotti wil hem niet meteen in een topmatch weer inbrengen. Voorlopig krijgt tweede keeper Andriy Lunin de voorkeur.

BVB Dortmund – PSG

Voor Dortmund, het andere Duitse team dat nog overblijft in de Champions League, was de hoop op de landstitel al even voorbij. Met nog drie speeldagen te gaan staat het nu op de 5e plaats, met 24 punten minder dan kampioen Leverkusen. In de DFB-Pokal, de Duitse beker, sneuvelden ze in de achtste finale tegen Stuttgart. Zo hebben ook zij nog geen prijs gewonnen dit jaar.
Met de Champions League hebben ook zij nog een kans om een groot toernooi te winnen. Ze stonden ook al tegenover hun tegenstander PSG in de groepsfase: in het eerste duel werd het toen 2-0 voor PSG, de tweede wedstrijd eindigde op gelijkspel. Dortmund werd wel groepswinnaar door van Lens en Sevilla te winnen, en moest het in de achtste finale opnemen tegen het Nederlandse PSV. Daar werd het eerst 1-1, maar in de tweede wedstrijd haalde Dortmund het met 2-0. Het eerste duel in de kwartfinale, tegen Atlético Madrid, verloren ze met 2-1. Dortmund herpakte zich voor het tweede duel, en won met 4-2.

PSG werd zondagavond kampioen, door de nederlaag van AS Monaco tegen Olympique Lyon. Het is daarmee al de tiende landstitel voor de Parijzenaars in de laatste twaalf seizoenen. Daarmee doet coach Luis Enrique het zeer goed in de Franse hoofdstad, en heeft hij al zijn elfde prijs te pakken gekregen. In de Champions League zijn ze nog steeds op zoek naar de eerste eindoverwinning. Ze begonnen er wel goed aan, met een overwinning tegen Dortmund op de eerste speeldag van de groepsfase. Daarna verliep deze ronde iets meer wisselvallig. PSG bleef wel boven AC Milaan en Newcastle, en mocht dus verder naar de achtste finales. Daar speelden ze tegen Real Sociedad. Na twee wedstrijden stond het 1-4 in het voordeel van PSG. In de kwartfinales was Barcelona eerst te sterk, maar in de tweede wedstrijd sloegen de Parijzenaars nog harder terug. Het werd 4-6.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek