Search
Close this search box.

EURO 2024: Nederland – Engeland

Nederland Netherlands Pays-Bas

De tweede halve finale van het Europees voetbalkampioenschap 2024 is er een tussen Nederland en Engeland. Deze twee landen zouden maar al te graag de beker in de lucht heffen. Nederland lijkt sterk, en Engeland was tot nu toe nog wat te afwachtend, maar toch is voetbal altijd onvoorspelbaar.

Nederland – Engeland

De eerste wedstrijd tussen deze twee teams was een vriendschappelijke wedstrijd in Den Haag. De Engelsen versloegen Oranje toen met een monsterscore van 1-8. In de wedstrijd daarna werd het zelfs 12-2 voor de ‘Three Lions’. Die twee scores zijn echter niet tekenend voor alle duels die daarna ook volgden. In totaal 32 wedstrijden kon Nederland 9 keer winnen, Engeland 13 keer. De resterende 10 wedstrijden eindigden op gelijkspel.

Het laatste onderlinge duel was de halve finale in de Nations League van het seizoen 2018/19. In Guimaraes, een gemeente in Portugal, won Nederland met 3-1 van Engeland. De doelpuntenmakers voor Nederland waren Matthijs De Ligt en Quincy Promes. Het tweede doelpunt was een owngoal van Kyle Walker. Voor Engeland scoorde Marcus Rashford. Nederland zou in de finale verliezen van Portugal.

Nederland

Oranje bleek dan toch te sterk voor een gemotiveerd Turkije. In zo’n 6 minuten tijd maakte Stefan de Vrij de score gelijk voor de Nederlanders, waarna ze op voorsprong kwamen door een owngoal van Mert Müldür. Turkije kwam niet meer terug van deze klap, en moest het EK verlaten.

De Turken zaten wel goed in hun vel, en hadden ook het voordeel door al in de eerste helft op voorsprong te komen. Daardoor controleerden ze het spel voor het grootste deel van de wedstrijd, tot Nederland in de 70e minuut door de verdediging konden breken. Ze kwamen nog wel af en toe aan de Nederlandse goal, maar de bal vloog niet meer tegen de netten.

Zo staan er twee ploegen uit groep D in deze halve finales: Frankrijk en Nederland. Zij belandden in de eindronde als tweede en als een van de beste derdes, want Oostenrijk werd groepswinnaar. Nederland speelde daarna tegen Roemenië. Dat land werd groepswinnaar in de groep bij de Belgen, maar was toch een te kleine tegenstander voor Oranje. Met 3 doelpunten stuurde Nederland de Roemenen terug naar huis.

Aanvaller Cody Gakpo maakte in totaal 3 doelpunten voor Nederland, en daarmee staat hij aan de top van de ranking. Hij zou er dus nog een aantal bij kunnen doen om topscorer te worden van het EK. Verder rekent Nederland natuurlijk nog op zijn beste verdediger en kapitein Virgil Van Dijk, terwijl de aanval met Memphis Depay, Xavi Simons en andere spelers steeds gevaarlijker lijkt te worden.

Engeland

Zwitserland werd de tegenstander van de Engelsen in de kwartfinale, maar moest het EK verlaten na een weinig inspirerende wedstrijd. Beide teams scoorden een keer, met zo’n 5 minuten tijd tussen beide goals, en dus moest het duel beslist worden met penalty’s. De Engelsen trapten alles raak, de Zwitsers kregen er 3 in. Engeland staat dus een stapje dichter bij een nieuwe finale, 3 jaar na de vorige tegen Italië.

Zwitserland was een sterk team, maar genoot ook van het minder goede voetbal van Engeland. Breel Embolo kon de Zwitsers op voorsprong trappen door de zwakke verdediging van Engeland, maar daarna sloeg Zwitserland er niet in om die voorsprong te behouden. Zwitserland werd tweede in de groep met Duitsland, en kon in de achtste finale winnen van Italië, maar strandde dus in de kwartfinale. Een knappe prestatie voor een land dat mikte om de knock-outfase te behalen.

Hoewel ze als groepswinnaar eindigden, beleefde Engeland geen geweldig goede groepsfase. Op de eerste speeldag konden ze winnen van Servië, maar daarna speelden ze gelijk tegen Denemarken en Slovenië. Omdat de andere ploegen ook vaak gelijk speelden, was het genoeg voor Engeland om door te stoten. In de achtste finale wachtte Slowakije hen op, en werd dat land ook bijna het grote struikelblok, maar door een late goal van Jude Bellingham bleef Engeland op het EK. Harry Kane kon daarna ook nog zorgen voor de overwinningsgoal.

Die twee spelers hebben trouwens allebei 2 goals. Daarmee waren zij de belangrijkste aanvallers voor het Engels elftal tot nu toe, maar het is voor beide spelers ook minder dan ze gehoopt hadden. De jonge Bellingham, sterspeler bij Real Madrid, en de ervaren Harry Kane, het leek bijna een intern geschil over wie de topscorer zou worden. Op dit moment zal het al een grote prestatie zijn als één van hen over Cody Gakpo raakt.

Magic Betting live

Wil je het Europees kampioenschap nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting app of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek