Search
Close this search box.

Preview: British Open Golf

golf

Van 18 juli tot en met 21 juli wordt het British Open Golf gespeeld. The Open Championship is een van de meest prestigieuze golftoernooien ter wereld, en aangezien het al sinds 1860 wordt gespeeld ook meteen het oudste. Kan Brian Harman zijn titel dit jaar verdedigen, of krijgt hij een opvolger? Lees hier alles over de 152e editie van dit toernooi.

British Open Golf

The Open Championship werd voor het eerst georganiseerd in oktober 1860. Voor de eerste elf jaar werden deze toernooien gespeeld op de Prestwick Golf Club in Schotland. Vanaf 1872 worden verschillende golfbanen gebruikt, en die traditie blijft nog steeds aan de orde. Dit jaar zal er gespeeld worden op de Royal Troon Golf Club, een Schotse golfclub in het stadje Troon.

Traditioneel is de British Open ook het laatste major golftoernooi van het seizoen 2024. In de eerste drie majors van dit toernooi konden Scottie Scheffler, Xander Schauffele en Bryson DeChameau elk een keer de eindwinst op hun naam schrijven. Scheffler won zijn tweede ‘Green Jacket’ op de Masters in Augusta, Schauffele won zijn eerste major op de Valhalla Golf Club in Louisville en DeChameau kon voor de tweede keer de US Open Golf winnen.

De winnaar van het British Open Championship van dit jaar zal een recordbedrag van bijna 2,75 miljoen euro aan prijzengeld ontvangen. Dat is het hoogste bedrag in de geschiedenis van het toernooi, en bijna een verdubbeling van het bedrag in 2016. De totale prijzenpot voor het hele toernooi is zo’n 15,5 miljoen euro, wat minder is dan het bedrag in de US Open, Masters of PGA Championship.

Favorieten

De grote favoriet voor dit toernooi is Scottie Scheffler. De nummer 1 van de wereld heeft in Augusta dus al eens bewezen dat hij in topvorm is, en ook daarna behaalde hij meermaals de eerste of tweede plaats in verschillende kleinere toernooien. De 28-jarige Amerikaan speelt dit jaar zijn vierde British Open. Hij behaalde zijn beste resultaat bij zijn debuut in 2021, en eindigde daarna enkele keren in de top 25.

Rory McIlroy won het toernooi al eens in 2014, en heeft ook zes top-6 plaatsen in de laatste 8 British Open-edities. In de meest recente US Open werd hij nog net tweede, waardoor hij ongetwijfeld zeer gemotiveerd zal zijn om dit keer de eindzege te behalen. Hij won dit jaar al wel het Wells Fargo Championship en de Zurich Classic, en hij staat op de 2e plaats op de wereldranking.

De 3e beste speler ter wereld is Xander Schauffele. Hij won dit jaar zijn eerste major met een recordprestatie op het PGA Championship, en heeft er in het algemeen ook een heel goed jaar op zitten. Zo heeft hij zes top-5 plaatsen en nog eens 5 top-10 plaatsen verzameld. Zijn beste prestatie op de British Open was in 2018, toen hij tweede werd na Francesco Molinari. Daarnaast heeft hij ook drie top-20 plaatsen in zes deelnames op het toernooi.

De 24-jarige Ludvig Aberg is nog maar sinds juni van vorig jaar een professionele golfer, maar kon zich al opwerken tot de 4e plaats op de wereldranking. In de Scottish Open begin eerder deze maand stond hij ook lange tijd op kop, maar eindigde hij uiteindelijk op de 4e plaats.

Royal Troon Golf Club

Dit golfterrein organiseert dit jaar voor de tiende keer de British Open. In totaal zijn er 18 holes, die gemiddeld in 71 slagen worden gespeeld. Op de Old Course van Royal Troon zijn zowel de kortste als de langste hole die ooit tijdens de British Open werden gespeeld: de 8e hole is amper 112 meter lang, en de 6e hole is 550 meter lang. Hier vindt u alle holes en hun eigenschappen.

Magic Betting live

Wil je dit kampioenschap nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!