F1: Spa – Francorchamps

Spa

Van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli wordt op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps de Grand Prix van België verreden. Dat betekent dat de beste F1-coureurs van de wereld naar Wallonië om deze titel in handen te krijgen. Lees er alles over in dit artikel.

Spa-Francorchamps

Het Circuit de Spa-Francorchamps is een racecircuit in de gemeente Stavelot, in de provincie Luik. Voor de eerste races werd er vanaf 1921 gebruikgemaakt van verschillende openbare wegen, en vanaf 1950 werd er jaarlijks de Grand Prix Formule 1 van België georganiseerd. Na een aantal incidenten moest het circuit veiliger gemaakt worden, waardoor in 1979 een vernieuwd circuit van 7 km in gebruik werd genomen.

Favorieten

Max Verstappen kon de laatste drie edities van Spa-Francorchamps al op zijn naam schrijven, en lijkt ook dit jaar alweer in een uitstekende vorm, maar hij zal minder overwinningen hebben dan in 2023. Toen domineerde hij het hele seizoen en stond hij amper drie keer niet op de eerste plaats, maar dit seizoen greep hij er al 6 keer naast. Al zal hij zich daar niet al te veel zorgen over maken, want met 7 overwinningen staat hij nog steeds met voorsprong op de eerste plaats in de totale ranking.

Op de Hongaarse GP behaalde het team McLaren een knappe 1-2, met Oscar Piastri op de eerste plaats en Lando Norris net achter hem. In die wedstrijd werd Verstappen trouwens pas vijfde, zijn teamgenoot Sergio Perez werd zevende. Tot een van de laatste rondes leek het erop dat Norris volop voor de eindwinst zou gaan, maar hij werd door de McLaren-crew aangespoord om Piastri voor zich te laten. Die behaalde zo zijn eerste GP-overwinning. Als Norris toch voor de eindwinst zou zijn gegaan, zou hij twee GP’s op zijn naam hebben. Nu staat hij achter Verstappen met 1 eindoverwinning en 5 podiumplaatsen.

Na McLaren is ook Ferrari aan een goed seizoen bezig. Charles Leclerc en Carlos Sainz staan op plaatsen 3 en 4 op de ranking, met elks één GP en 5 podiumplaatsen op hun naam. In de laatste wedstrijd op de Hungaroring eindigde Leclerc op de 4e plaats, Sainz werd uiteindelijk 6e. Enkel de gefrustreerde Max Verstappen belandde tussen hen in op de 5e plaats. Leclerc en Sainz kunnen er misschien wel vertrouwen uit halen dat Ferrari de recordhouder is met de meeste overwinningen op Spa-Francorchamps.

Nog een geweldige renner die roet in het eten van Max Verstappen kan gooien is Lewis Hamilton. De Brit won dit jaar nog maar één GP en stond maar 3 keer op het podium, maar hij is niet voor niets zevenvoudig wereldkampioen. Een van de podiumplaatsen van dit jaar behaalde hij zondag, toen hij in Hongarije op de derde plaats eindigde. Tijdens die wedstrijd was er ook even een klein incident toen zijn wagen in aanraking kwam met die van Max Verstappen, maar uiteindelijk leidde dat niet tot veel schade.

Magic Betting live

Wil je deze race nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!