Search
Close this search box.

Olympische Spelen: Weekplanning

Olympics Olympische Olympique

De Olympische Spelen 2024 in Parijs zijn ondertussen bezig, en hier en daar zijn er al wat medailles uitgedeeld. Zo ook voor de Belgische Remco Evenepoel en Wout Van Aert, die respectievelijk goud en brons behaalden in de tijdrit. De volgende dagen zijn er weer heel wat straffe atleten aan de beurt. Dit is een overzicht van enkele interessante sporten, en de Belgen die eraan meedoen.

Dinsdag 30/7

Normaal gezien zou de finale van de Olympische triatlon bij de mannen worden gespeeld, maar die is opnieuw uitgesteld door de slechte waterkwaliteit van de Seine. De atleten moeten eerst 1,5 kilometer zwemmen, dan volgt een rit van 40 km op de fiets, en om af te sluiten lopen de atleten nog eens 10 km tot aan de finish. Voor België treden Marten Van Riel en Jelle Geens aan bij de mannen. Zij sporten tegen onder andere medaillekandidaten Alex Yee en Hayden Wilde, respectievelijk uit het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland.

Diezelfde ochtend, een paar uur later, mag Tim Brys op zoek gaan naar een plekje in de halve finale in het roeien. Brys pakte in de reeksen van de skiff, een onderdeel van het roeien, de derde plek die genoeg was om zich te kwalificeren. Hij leek zelfs nog op weg naar de tweede plaats, maar de Japanner Ryuta Arakawa was hem nog net voor. Na de kwartfinales volgen de eventuele halve finales op woensdag of donderdag, en de finales op vrijdag of zaterdag.

Ook judoka Matthias Casse speelt op deze dag een belangrijke wedstrijd. In de finales voor de laatste 32 spelers treedt hij op tegen Sibghatullah Arab van het Olympisch vluchtelingenteam. Casse is voormalig wereld- en Europees kampioen judo, en in Tokio behaalde hij het Brons.

Woensdag 31/7

Een dag later dan de mannen sporten ook de vrouwen de finale in het Olympische triatlon, en ook hier zijn er twee Belgische atleten aan de start. Claire Michel en Jolien Vermeylen vertegenwoordigen België in de hoop op een medaille. De 30-jarige Vermeylen debuteert op de Spelen, Claire Michel zou na dit jaar afscheid nemen van de topsport. Samen met de mannen zullen deze twee dames ook meedingen naar een medaille in de triatlon mixed relay, die op 5 augustus wordt gesport.

Opnieuw wordt het roeien een sport om naar uit te kijken, want in de halve finale staan Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe als vaandeldragers voor België. Ze konden zich niet rechtstreeks kwalificeren voor deze halve finale in de lichte dubbeltwee, maar in de herkansingen  werden ze wel eerste in hun reeks.

Donderdag 1/8

Op donderdag kijken we vooral uit naar de gevechtssporten zoals judo en boksen. Toma Nikiforov vertegenwoordigt België in een wedstrijd bij de laatste 32 in het judo, Victor Schelstraete speelt de kwartfinale in het boksen en ook Oshin Derieuw bokst voor de Belgische driekleur in de achtste finales. Een plaats in de halve finales voor Schelstraete betekent ook meteen een medaille, want in het boksen worden twee bronzen medailles uitgedeeld.

Vrijdag 2/8

Vrijdag worden er vooral veel finales in het zwemmen gesport. De 50 meter vrije slag en de 200 meter vrije slag bij de mannen komt aan bod, en ook de 200 meter rugslag bij de vrouwen wordt vrijdag beslist. ’s Avonds staat de loopwedstrijd van de 10.000 meter bij de mannen op de agenda. Ook de finale om het gemengd dubbelspel in het tennis, de finale in het BMX-racen en de finale bij het schoonspringen vanaf 3 meter bij de mannen worden vrijdag gesport.

Zaterdag 3/8

Opnieuw atletiek op zaterdag, met ’s avonds de finale op de 100 meter bij de vrouwen. Daarvoor krijgen we nog een aantal turnfinales, met de vloeroefening en de paardvoltige bij de mannen, en de sprongfinale bij de vrouwen. Meer atletiek vinden we ook bij de kogelstootfinale, het hink-stap-springen, en de 4×400 meter. Met nog een zwemfinale op de 100 meter vlinderslag sluiten we zaterdag af.

Zondag 4/8

Op de laatste dag van deze Olympische week krijgen we opnieuw een finale in de atletiek met de 100 meter bij de mannen. Die wordt ’s avonds gesport, en in de namiddag worden zowel in de atletiek als in de zwemsporten een aantal finales beslist. De grootste ster die we zondag gaan zien is Nina Derwael. Zij mag haar titel verdedigen op de brug met ongelijke leggers.

Magic Betting live

Wil je de Olympische Spelen nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek