Search
Close this search box.

Weekplanning: Olympische Spelen 2024

Olympics Olympische Olympique

De 33e editie van de Olympische Zomerspelen in Parijs komt bijna aan zijn einde. Dat zien we ook aan de medaillespiegel, waarin de Verenigde Staten momenteel de leiding nemen met 78 medailles. China heeft wel de meeste gouden medailles. België behaalde tot nog toe 5 medailles, waarvan 4 in de wielersport: Remco Evenepoel won twee keer goud, Wout Van Aert en Lotte Kopecky zorgden allebei voor brons. Lees hier welke straffe atleten er nog op het toneel komen in deze laatste week.

Dinsdag 6/8

Om 10 uur begint de finale in de paardensport, waarbij ook twee Belgen zullen meedoen. Gilles Thomas en Gregory Wathelet plaatsen zich in de kwalificaties rechtstreeks voor de finale van het Springen Individueel. Even later zien we enkele Belgen in de atletiek, waaronder Elise Vanderelst in de 1500 meter, Helena Ponette en Cynthia Bolingo in de 400 meter, en Elie Bacari in de 110 meter horden. Timothy Herman neemt het voor België op in het speerwerpen. Net na de middag zeilt Emma Plasschaert in de medaillerace. Verder zijn er ook halve finales in het boksen, en finales in het surfen, schoonspringen en skateboarden.

Woensdag 7/8

In de ochtend komt opnieuw een Belg in actie, want Hannes Van Duysen mag in de halve finale van het sportklimmen strijden. Daarna maken we ons op voor een spannende wedstrijd tussen Spanje en België in het basketbal, en een tussen België en China in het hockey. Gewichthefster Nina Sterckx mag ’s avonds meedingen naar een medaille. Verder worden ook de marathon snelwandelen en de finale in het gewichtheffen bij de mannen gestreden.

Donderdag 8/8

Donderdag begint met een finale in het marathonzwemmen, zonder Belgen. Daarna volgen onder meer finales in de kanosprint, het schoonspringen, het baanwielrennen, de 200 meter atletiek, het gewichtheffen, en de avond wordt afgesloten met een speerwerpfinale. Nafi Thiam en Noor Vidts komen op deze dag voor het eerst op het toneel.

Vrijdag 9/8

Op vrijdag is het eindelijk aan Sarah Chaari om zich te tonen op deze Olympische Spelen. Deze Belgische taekwondoka wordt als een van de medaillekandidaten geacht, maar we krijgen ongetwijfeld mooi taekwondo van deze atlete te zien. Haar kamp wordt nog voorafgegaan door de finale in het marathonzwemmen bij de mannen. De meeste actie volgt ’s avonds, met opnieuw veel finales in de atletiek. Zo mogen de vrouwen onder meer de 4×400 meter estafette, de 400 meter, de 10.000 meter en het kogelstoten sporten. De mannen lopen dan weer de 4×100 meter estafette, het hink-stap-springen, en de 400 meter horden. Ook zwemmen de mannen in het marathonzwemmen de finale van de 10 kilometer.

Zaterdag 10/8

Ook op zaterdag staat er een marathon op de planning: de mannen mogen de dag openen met de finale. Onder hen ook de Belg Bashir Abdi, die in Tokio 3e werd. Doorheen de hele dag volgen finales in de atletiek, met sprintnummers, hoogspringen, speerwerpen, hordenlopen en middellange afstanden. ’s Middags wordt ook nog de finale in het zaalvolleybal gespeeld, maar de finalisten zijn nog niet bekend. Maar er is voor iedereen wat te zien in het weekend, want ook de basketbalfans kunnen uitkijken naar de finale bij de mannen. Wielrenners kunnen zich uitleven in de finale van de koppelkoers, en ook de boksfanaten mogen uitkijken naar halve finales en finales in verschillende categorieën.

Zondag 11/8

Op de laatste dag van deze Olympische Spelen is het aan de vrouwelijke marathonlopers om hun finale te lopen. Na deze dag zullen we alle resultaten weten, waardoor er dus nog veel te bekijken valt op deze dag. Zo gaan de vrouwen in het baanwielrennen nog een laatste keer voor goud in de sprint, spelen de zaalvolleybalsters en basketbalsters hun finale, en zijn er finales in de verschillende categorieën van het worstelen.

Medaillestand en verwachtingen

Op dit moment hebben de Verenigde Staten zoals eerder gezegd de meeste Olympische medailles, maar China heeft de meeste gouden medailles. De VS heeft wel maar aan één gouden medaille genoeg om op gelijke hoogte te komen met de Chinese atleten. China heeft daarentegen nog 25 medailles nodig om er evenveel te hebben als hun Amerikaanse collega’s.

Voor de Spelen werd er verwacht dat België 12 medailles zou veroveren. In het eerste weekend loste Remco Evenepoel die verwachting al in door zijn eerste goud binnen te halen. Het brons van Wout Van Aert was bonus, net als het brons van judoka Gabriella Willems. Ook de medailles voor Evenepoel en Kopecky werden voorspeld, al hadden ze eerst brons voor Van Aert en goud voor Kopecky verwacht. Matthias Casse greep net naast een medaille, net als Nina Derwael en de eventingploeg in de paardensport.

In de laatste week zouden volgens de verwachtingen nog 5 medailles wachten: Nafi Thiam in de zevenkamp, Sarah Chaari in het taekwondo, Lotte Kopecky in het omnium, het duo Hesters-De Clerc in de ploegkoers en de Belgian Tornados in de 4×400 meter. Maar de Belgische sport zit vol met talent, dus wie weet pakken ook de Red Panthers, Belgian Cats, Emma Plasschaert, Noor Vidts of Alexander Doom nog een medaille.

Magic Betting live

Wil je de Olympische Spelen nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek