Search
Close this search box.

Community Shield: Manchester City vs Manchester United

Manchester

De stadsrivalen uit Manchester spelen deze zaterdag de finale van de Community Shield, een wedstrijd tussen de Premier League- en FA Cup-winnaars. De duels tussen deze twee teams zijn altijd leuk om zien, maar deze stadsderby belooft extra spannend te worden. Lees er alles over in dit artikel.

Community Shield

Elk jaar wordt de Football Association Community Shield, voordien de Charity Shield, op Wembley gespeeld. De finalisten zijn telkens de winnaar van de Premier League en van de FA Cup van het vorige seizoen. Als Premier League-winnaars ook de FA Cup gewonnen hebben, dan wordt de tweede in de eindstand hun tegenstander. Deze bekerfinale wordt al sinds 1908 georganiseerd, en de recordhouder met de meeste overwinningen is Manchester United.

Manchester Derby

Alle duels tussen de stadsrivalen uit de Engelse grootstad Manchester worden de Manchester Derby’s genoemd. De twee teams speelden voor de eerste keer tegen elkaar in 1881, met een 3-0 overwinning voor Manchester United als resultaat. In de jaren daarna werden beide clubs steeds invloedrijker en meer succesvol.

In totaal stonden de teams 193 keer tegenover elkaar, waarbij United 79 overwinningen en City 61 overwinningen behaalde.  Het laatste duel dateert van 25 mei, toen de Red Devils van United de FA Cup-winst uit de handen van de Citizens namen. De topscorer in al deze ontmoetingen is Wayne Rooney, die 11 keer kon scoren voor Manchester United.

Manchester United

Deze Engelse club is opgericht in 1878, en is de succesvolste ploeg in het Engelse voetbal. Een groot deel van die roem hebben ze te danken aan sir Alex Ferguson, die in 1986 als trainer bij de club kwam. United won al twintig keer het Engelse landskampioenschap, en was ook de eerste winnaar van de Premier League. De thuiswedstrijden gaan door op het iconische Old Trafford.

Onder leiding van Erik ten Hag belandde Manchester United pas op de 8e plaats in de Premier League, wat toch wel opmerkelijk is voor een team dat doorgaans heel goede resultaten neerzet. Met 18 gewonnen wedstrijden en 60 punten bleef het ver uit de buurt van kampioen Manchester City, maar zoals eerder gezegd konden ze hen wel verslaan in de FA Cup.

United heeft een heel getalenteerd team met spelers van wereldklasse, waaronder onder meer Rasmus Hojlund en Bruno Fernandes. Beide spelers zorgden vorig jaar voor 10 goals voor hun club, en zorgden ook bij hun nationale ploeg voor goede resultaten. Zo leidde Hojlund Denemarken naar de achtste finale op het EK, en Fernandes schopte het met Portugal zelfs tot in de kwartfinale.

Manchester City

De Manchester City Football Club werd opgericht in Engeland in 1880. De oorspronkelijke naam was West Gorton Saint Marks. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Etihad Stadium in het oosten van Manchester. In het seizoen 2022-23 won City voor de eerste keer de Champions League, en in datzelfde jaar won het ook de Super Cup en de Club World Cup. Coach Pep Guardiola zal maar al te graag opnieuw zo’n successen willen behalen.

Vorig jaar kon Manchester City voor de 10e keer in hun geschiedenis de Premier League winnen. Zij behaalden uiteindelijk 28 gewonnen wedstrijden en daarmee 91 punten, genoeg om het met twee punten verschil te halen van Arsenal. In de FA Cup verloren ze in de finale van Manchester United.

Een van de bekendste Citizens is ongetwijfeld Kevin De Bruyne. In het begin van het seizoen kampte hij nog met een zware blessure, maar die lijkt nu wel over. De Rode Duivel was goed voor 4 goals en 10 assists voor het team. De topscorer voor City is Erling Haaland, hij scoorde in totaal 27 goals en gaf ook nog eens 5 assists.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek