Search
Close this search box.

Esports: Wereldwijde topteams

'E-sports: Overview of the Top Global Teams' title on blue background.

Esports: Wereldwijde topteams

Esports, kort voor elektronische sport, verwijst naar competitieve videospellen die op een professionele en gestructureerde manier worden georganiseerd. Spelers nemen het individueel of in teamverband tegen elkaar op in verschillende videogames van verschillende genres en platforms.

Esports competities kunnen variëren van kleine lokale evenementen tot grootschalige internationale toernooien die in arena’s worden gehouden of online worden uitgezonden voor miljoenen kijkers.

Spelformaten omvatten een breed scala aan videogamegenres, inclusief maar niet beperkt tot:

Multiplayer Online Battle Arena (MOBA): Games zoals League of Legends en Dota 2, waarin teams van spelers het tegen elkaar opnemen in strategische, teamgebaseerde gameplay.

First Person Shooter (FPS):  Titels zoals Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), Overwatch en Call of Duty, waarbij spelers het individueel of in teamverband tegen elkaar opnemen in schietspellen.

Real-Time Strategie (RTS): Spellen zoals StarCraft II, waarin spelers legers besturen en in realtime strategische oorlogsvoering voeren.

Sportsimulatie: Games zoals FIFA en NBA 2K, waarin echte sporten worden nagebootst en spelers het tegen elkaar opnemen in virtuele competities en toernooien.

Battle Royale: Gepopulariseerd door spellen als Fortnite, PUBG en Apex Legends, waarin spelers vechten om als laatste overeind te blijven in een krimpend speelgebied.

Esports-evenementen bestaan vaak uit professionele spelers en teams die strijden om prijzen, trofeeën en erkenning. De competitieve aard van esports vereist vaardigheid, strategie, teamwerk, reflexen en diepgaande kennis van de spellen die worden gespeeld.

Het kijkerspubliek van esports is aanzienlijk gegroeid, met miljoenen fans die afstemmen om livestreams te bekijken op platforms als Twitch, YouTube Gaming en wereldwijde platforms voor sportweddenschappen.

Wereldwijd top Esports teams

In het steeds veranderende universum van esports komen en gaan teams, maar een selecte groep heeft zijn aanwezigheid als dominante kracht in de game-arena verstevigd.

Team Liquid: Met wortels die teruggaan tot 2000, kan Team Liquid, afkomstig uit Nederland, bogen op een duurzame nalatenschap. In eerste instantie richtte deze organisatie zich op StarCraft, maar breidde haar horizon uit met Dota 2, CS:GO, League of Legends en Fortnite. Opvallende prestaties zijn onder andere het winnen van The International 2017 in Dota 2, wat voor aanzienlijke prijzen heeft gezorgd.

OG: Gerenommeerd onder Dota 2 liefhebbers, verzekerde OG zich van back-to-back overwinningen op The International in 2018 en 2019, en vergaarde zo’n 26 miljoen dollar aan prijzengeld. Hun uitmuntendheid reikt verder dan Dota, met lovenswaardige prestaties in CS:GO. Samenwerkingen met Red Bull en BMW onderstrepen de status van OG in de esports wereld.

FaZe Clan: FaZe Clan staat bekend om haar aanwezigheid in meerdere esports-titels, waaronder Counter-Strike, Call of Duty, PUBG en Fortnite, en beschikt over een groot aantal getalenteerde spelers en een aanzienlijke aanhang in de game-community. Met meer dan 80 actieve leden overstijgt deze organisatie de traditionele esports door een community van contentmakers en een gerenommeerd kledingmerk te creëren. FaZe Clan heeft prestigieuze titels gewonnen, zoals IEM seizoenen 16 en 17, en PGL Major Antwerp in 2022.

Team Spirit: Team Spirit werd bekend met een historische overwinning tijdens de Dota International 2021 en sleepte de grootste prijs in esports in de wacht: 18,2 miljoen dollar. Na deze triomf breidde hun dominantie zich uit over verschillende Dota 2 kampioenschappen in 2021 en 2022. Team Spirit, met hoofdkantoor in Rusland en uitbreiding in Servië, kan bogen op inkomsten van meer dan 20 miljoen dollar. Games als CS:GO, League of Legends, Hearthstone en Dota 2 vormen hun primaire focus.

G2 Esports: G2 Esports is een Europese krachtpatser op het gebied van esports. Hoewel ze opvallend afwezig zijn in Dota 2, heeft hun nadruk op CS:GO en League of Legends een aanzienlijk bedrag aan prijzengeld opgeleverd. Bekwaamheid in Rainbow Six Siege en Rocket League, samen met veelbelovende resultaten in Valorant, bevestigt de veelzijdige dominantie van G2.

Evil Geniuses (EG): EG heeft een rijke geschiedenis in competitief gamen en heeft opmerkelijke vooruitgang geboekt in Dota 2, met het winnen van The International in 2015 en een formidabele aanwezigheid in verschillende esportscompetities. Sterspelers als Sumail “SumaiL” Hassan, Saahil “UNiVeRsE” Arora en Artour “Arteezy” Babaev hebben aanzienlijk bijgedragen aan het succes van het team.

T1: Voorheen bekend als SK Telecom T1, domineert deze Zuid-Koreaanse gigant het Aziatische esports-landschap. T1, dat bekend staat om zijn dominantie in League of Legends, heeft talloze kampioenschappen gewonnen en is constant aanwezig in de esports scene, vooral in Zuid-Korea.

Natus Vincere (Na’Vi): Na’Vi komt oorspronkelijk uit Oekraïne en schreef geschiedenis in CS:GO door alle majors in één jaar te winnen, waarmee ze hun nalatenschap in de gamewereld verstevigden. Met toonaangevende spelers als Oleksandr “s1mple” Kostyliev had Na’Vi succes in meerdere grote toernooien en behield het een sterke concurrentiepositie.

Fnatic: Deze Brits-Zweedse esportsgigant schittert met overwinningen in meerdere titels, vooral Counter-Strike, waar ze drie CS:GO majors wonnen. De indrukwekkende inkomsten van 18 miljoen dollar van Fnatic onderstrepen hun consistentie en succes in games als Dota, League of Legends en Heroes of the Storm.

Virtus.pro: Virtus.pro, bekend om zijn prestaties in Counter-Strike en Dota, heeft solide prestaties en podiumplaatsen laten zien in verschillende toernooien en competities.

Het esports-landschap is zeer dynamisch en de teamranglijsten kunnen veranderd zijn sinds dit artikel. Nieuwe teams zijn vaak in opkomst, terwijl gevestigde teams te maken kunnen hebben gehad met veranderingen in hun prestaties of roosterpositie. Blijf altijd op de hoogte van actueel esports nieuws en toernooien om de laatste stand van wereldwijde esports teams te weten.

Wedden op Esports op Magic Betting

We zijn net begonnen met E-sports weddenschappen met live streams op Magic Betting! Bezoek onze website en neem een kijkje!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek