Search
Close this search box.

Esports wedden: Jouw gids

'A Guide to Esports Betting Title' on blue background.

Esports wedden: Jouw gids

Esports wedden is snel een populaire hobby geworden voor velen. Met duizenden wedstrijden per dag bieden bookmakers kansen op zo’n beetje elk detail van competitief gamen. Esports.net is de bron bij uitstek om je weg te vinden in de wereld van esports en om te beginnen met je eerste weddenschap!

Wij geven je alle cruciale informatie die je nodig hebt om een voorsprong te krijgen op esports weddenschappen. In deze uitgebreide gids leiden we je door het proces van het plaatsen van weddenschappen op esports, bespreken we de juridische kant van de zaak – zoals of je in jouw regio op esports mag wedden – en geven we aan waar je op moet letten bij het zoeken naar de beste bookmakers voor esports gokken.

Wat is Esports Betting eigenlijk?

Laten we eerst uitleggen wat we bedoelen met esports en esports weddenschappen. Simpel gezegd zijn esports competitieve videospellen die gespeeld worden door individuen of teams. Dit is anders dan gewoon gamen omdat spelers het tegen elkaar opnemen in plaats van alleen tegen de computer.

Esports omvat een breed scala aan genres en heeft de afgelopen tien jaar een enorme vlucht genomen in populariteit. We zien nu enorme toernooien met esports-teams en spelers van topniveau die het uitvechten voor duizenden enthousiaste fans, met nog eens miljoenen die live meekijken op platforms als Twitch, YouTube Gaming, Kick of Facebook Gaming.

Net als bij traditionele sporten heeft de competitieve aard van esports een heel nieuw gebied gecreëerd voor weddenschappen op deze spellen!

Is Esports Betting net als traditionele sportweddenschappen?

Wedden op esports voelt misschien een beetje anders dan je gebruikelijke sportweddenschappen, maar als je er eenmaal in duikt, zul je je realiseren dat het plaatsen van een weddenschap op esports net zoiets is als weddenschappen op voetbal, basketbal of paardenraces.

Dus, hoe ga je te werk om een esports weddenschap af te sluiten en daadwerkelijk te winnen? Het is vrijwel hetzelfde proces als bij traditionele weddenschappen! Kies de esports-markt waar je oog op valt en controleer de odds om er zeker van te zijn dat ze voor jou werken. Het leuke van esports wedden is hoe interactief het is – er zijn communities, live streams, statistieken, sociale media en meer van de beste esports bookmakers, waardoor de hele ervaring super boeiend is.

Spelletjes

Zoveel genres spellen, zoveel geweldige toernooien – je kunt op ze allemaal wedden!

MOBA (online gevechtsarena met meerdere spelers)

Battle arena games zijn zeker een hit bij liefhebbers van esports weddenschappen. Spellen als Dota 2 en League of Legends behoren wereldwijd tot de top esports en als je de finales ziet van toernooien als The International of het League of Legends World Championship, is het niet moeilijk om te zien waarom deze teamspellen zo geschikt zijn voor weddenschappen. Er is een enorme variëteit aan battle arena games beschikbaar, waarbij mythologische games zoals Smite en fantasiefavorieten zoals Warcraft er echt uitspringen. Natuurlijk is het even wennen aan sommige personages en spelmechanismen, maar veel spelers hebben al flinke winsten behaald met deze spellen.

FPS (Eerstepersoonsschutters)

Als je zin hebt in intense actie, moet je zeker eens kijken naar de geweldige first-person shooters die beschikbaar zijn voor weddenschappen. Counter-Strike 2 is ongetwijfeld een fanfavoriet in deze categorie, maar spellen als Call of Duty en Halo hebben ook naam gemaakt in de esports scene. Het lijkt misschien een beetje vreemd om weddenschappen te plaatsen op militaire gevechten, maar het teamgebaseerde karakter van deze spellen maakt ze perfect voor weddenschappen. Kijk maar eens naar de spannende Counter-Strike wedstrijden bij evenementen als de Intel Extreme Masters en je ziet hoe spannend het kan zijn om te wedden op een first-person shooter. Of je nu houdt van nieuwe hits zoals Overwatch of tijdloze klassiekers zoals Call of Duty, de mogelijkheden om te wedden op esports zijn eindeloos. En vergeet ook de minder bekende juweeltjes niet, zoals Valve’s Team Fortress 2, dat ook geweldige mogelijkheden voor weddenschappen biedt.

Sportsimulatoren

Het is geen verrassing dat veel mensen graag wedden op esports teams en spelers, vooral als het gaat om populaire sportsimulators. Als je ooit hebt gewed op voetbal, dan zou een duik in esports zoals FIFA je bekend moeten voorkomen. Sinds de FIFA eWorld Cup op het toneel is verschenen, zijn er een heleboel wedkantoren verschenen die proberen het wedden op dit esports toernooi net zo spannend te maken als het echte werk. Met onze deskundige gids voor esports weddenschappen kun je nog steeds goed geld scoren door in te zetten op deze fantastische sportsimulator. Andere grote namen in dit genre zijn NBA 2K en het wilde voetbalplezier van Rocket League.

Andere spellen om te proberen voor Esports Betting

Elk jaar is er weer een nieuw spel waarvan iedereen denkt dat het het volgende grote spel in esports wordt. Of het nu het kaartspel Hearthstone is of de battle royale hit PlayerUnknown’s Battlegrounds, er is altijd wel iets nieuws om op te wedden. Als je het graag eenvoudig houdt, kun je inzetten op Street Fighter, of als je je strategisch voelt, kun je StarCraft II spelen. De opties zijn eindeloos! Zelfs verzamelkaartspellen als Hearthstone maken golven in de esports scene, dus je zult nooit zonder kansen komen te zitten om een winnende weddenschap te scoren. Je hebt enorm veel keuze, van de super populaire titels tot de minder bekende juweeltjes zoals het gratis te spelen H1Z1.

Toernooien

De esports scene is de thuisbasis van een aantal van de grootste sportevenementen, die enorme mensenmassa’s, tonnen kijkers en gigantische prijzenpotten aantrekken. Een eersteklas esports betting site duikt niet alleen in de grote toernooien, maar biedt ook betting opties voor kleinere competities en e-leagues die wereldwijd plaatsvinden.

Als het gaat om kijkcijfers, is het League of Legends World Championship een reus, met meer dan 3.985.787 kijkers die afstemden voor maar liefst 139.000.000 uur intense gameplay. Evenementen als de Fortnite World Cup en Intel Extreme Masters Katowice trekken ook miljoenen kijkuren. Maar als we het hebben over prijzengeld en weddenschappen, dan spant The International van Dota 2 de kroon, met een ongelooflijke prijzenpot van 34,3 miljoen dollar in 2019.

Tips voor wedden op Esports

Trends volgen

Als je begint met eSports wedden, vooral voor een CS:GO wedstrijd, is het superbelangrijk om op de hoogte te blijven van trends. Het is niet omdat een speler geweldige statistieken heeft, dat hij altijd goed zal presteren. Neem bijvoorbeeld ZywOo van Team Vitality; zijn cijfers zijn indrukwekkend, maar dat betekent niet altijd dat het team zal winnen. CS:GO volgt vaak bepaalde patronen. De meeste eSports betting odds geven je een aantal essentiële statistieken en inzichten in hoe een team het de laatste tijd heeft gedaan.

Wed op spellen die je kent

Neem de tijd om te beslissen op welk spel je gaat inzetten. De eSports scene heeft heel veel verschillende spellen om uit te kiezen. De beste aanpak is om het te houden bij waar je bekend mee bent. Dota 2 en LoL hebben een aantal geweldige wedstrijden, maar als je de voorkeur geeft aan first-person shooters, dan zijn CS:GO en Call of Duty misschien meer iets voor jou. Vermijd het om zwaar in te zetten op spellen waar je geen verstand van hebt. Richt je op de spellen die je echt begrijpt en leuk vindt.

Volg je favoriete eSports-teams

Fan zijn van een eSports-organisatie lijkt veel op het aanmoedigen van je favoriete sportteam. Met zoveel eSports-organisaties van topniveau is het moeilijk om geen team te vinden dat je kunt steunen. Sommige van deze organisaties doen zelfs mee aan meerdere wedstrijden. Neem bijvoorbeeld FaZe Clan; zij hebben teams in een groot aantal titels. Als je van plan bent om op deze teams in te zetten, is het belangrijk om hun geschiedenis te kennen om uit te vinden of ze een goede keuze zijn.

Leer de beste Esports spelers kennen

Als je de beste teams volgt op sociale media, moet je zeker ook een paar van de topspelers bekijken. Games als CS:GO, LoL en Call of Duty hebben hun eigen supersterrenspelers en ze zijn bijna allemaal actief op sociale media. Dit verhoogt de populariteit van eSports enorm. Vooral CS:GO heeft de laatste tijd een aantal grote namen voortgebracht, zoals Oleksandr “s1mple” Kostyliev en Nikola “NiKo” Kovac, die het spel tot een wereldwijde sensatie hebben gemaakt.

Pak altijd je kansen

Het is een goede zet om wat kansen te pakken die je op één site ziet. Zorg ervoor dat je ook andere platforms bekijkt om te zien wat ze aanbieden. Rondkijken naar kansen is een slimme strategie, of je nu wedt op sport of eSports.

Wedden op Esports op Magic Betting

Magic Betting heeft zojuist Esports weddenschappen met live streaming geïntroduceerd! Bezoek de website en neem een kijkje!

Wil je je verdiepen in de beste Esports teams ter wereld? Bekijk ons overzicht voor alle details!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek