Search
Close this search box.

Belgische teams in Europese kwalificaties

European Europese Européen

Verschillende Belgische ploegen staan opnieuw voor de moeilijke taak om zich op het Europese niveau te bewijzen. Club Brugge mag zich als landskampioen meteen opmaken voor de groepsfase van de Champions League, maar hoe vergaat het de andere ploegen? Lees er alles over in dit artikel.

Club Brugge

Zoals eerder gezegd staat Club Brugge als landskampioen meteen in de groepsfase van de Champions League, de fase die vanaf dit jaar de ‘League Phase’ wordt genoemd. Daarom is het voor Club nog wachten tot de loting van 29 augustus, wanneer het vanuit pot 2 mag hopen op enkele topaffiches. Mogelijke tegenstanders in die League Phase: Juventus, Manchester City, PSG, Real Madrid, en Bayern München.

Die League Phase ziet er trouwens niet meer hetzelfde uit: geen poulefase meer met 32 deelnemers en 8 groepen van 4 teams, wel 36 deelnemers die in een minikampioenschap terechtgekomen. Alle teams komen dus terecht in één pot en één klassement, waarbij ze 8 wedstrijden tegen 8 verschillende teams spelen. De top 8 stoot door naar de achtste finales van de knock-outronde, de plaatsen van 9 tot 24 spelen play-offs voor de resterende 8 plaatsen. De overblijvende teams zijn Europees uitgeteld, want er is geen vangnet in de vorm van de Europa League.

Union SG

Union was op weg om de tweede Belgische ploeg te worden in de Champions League, maar door het verlies van de vicekampioen tegen Slavia Praag werd het team naar de Europa League verwezen. Daar moet het Brusselse team geen barragewedstrijden meer spelen, maar mag het meteen door naar de groepsfase ofwel League Phase.

Het format in die League Phase is hetzelfde als die in de Champions League: één grote groep met 36 teams. Hun mogelijke tegenstanders in die groep zijn AS Roma, Manchester United, Porto, Tottenham, Lazio of Real Sociedad. Nog bekende teams in deze groep zijn Eintracht Frankfurt, AZ, of Lyon. De loting voor deze groep staat gepland op donderdag 30 augustus, en vanaf 25 september beginnen de groepswedstrijden. De eerste 8 ploegen mogen rechtstreeks naar de achtste finale, de plaatsen 9 tot 16 gaan naar de zestiende finale.

Anderlecht

RSCA moet deze week nog in actie komen om zich te verzekeren van een plaatsje in de League Phase van de Europa League. Op donderdag 22 augustus en donderdag 29 augustus nemen de Brusselaars het op tegen Dinamo Minsk, dat eerder al kon winnen van Lincoln Red Imps uit Gibraltar. Als Anderlecht meteen kan winnen, staat het in de groepsfase van de Europa League. Als Anderlecht niet wint, gaat het rechtstreeks naar de groepsfase van de Conference League. Ook bij verlies blijft Anderlecht dus nog even in Europa.

Maar ook in het binnenland zal Anderlecht geen enkel punt laten liggen. De Mauves staan na vier wedstrijden zelfs al bovenaan de ranking, met een punt voorsprong op een verrassend sterk Westerlo. Het seizoen is nog lang, maar elk punt telt.

Cercle Brugge

De Bruggelingen konden niet met genoeg doelpunten winnen van het Noorse Molde, en moeten daarom de voorrondes van de Europa League inruilen voor die van de Conference League. In de play-offs van dat toernooi moet Cercle het opnemen tegen het Poolse Wisla Krakow. De heenwedstrijd staat gepland op donderdag 22 augustus, de thuiswedstrijd spelen de Bruggelingen op donderdag 29 augustus.

Bij winst gaat Cercle meteen door naar de groepsfase van de Conference League, bij verlies is het over en out voor Groen-Zwart. Het team moet dan op zoek naar binnenlands succes, en dus een verbetering van hun prestatie van vorig jaar. Na een goed seizoen werd de Vereniging net vierde. Na vier JPL-wedstrijden dit seizoen staat het pas op plaats 12.

AA Gent

De Gentse Buffalo’s spelen donderdag hun Europese kwalificatie tegen Partizan Belgrado. Het lukte AA Gent om in de vorige wedstrijd nog net op het nippertje te winnen van Silkeborg, om zo de volgende wedstrijd in deze reeks te mogen spelen. Twee keer kon Gent de achterstand goedmaken, om in de verlengingen de overwinning uit de brand te slepen.

Dat wil ook zeggen dat als Gent nu verliest, het Europese verhaal er voor hen op zit. Stoot Gent wel door, dan zijn de Buffalo’s geplaatst voor de groepsfase van de Conference League. De loting voor de volgende ronde van de Conference League volgt pas op vrijdag 30 augustus.

Magic Betting live

Wil je de Europese kwalificaties nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek