Search
Close this search box.

Preview: US Open 2024

Open

Vanaf maandag 26 augustus gaat de 124e editie van de US Open van start. Het Amerikaanse tennistoernooi is een van de vier Grand Slams, de belangrijkste jaarlijkse toernooien, en zal de beste spelers ter wereld twee weken zien strijden om deze titel.

US Open

Dit toernooi is traditioneel het laatste grandslamtoernooi van het tennisseizoen. De eerste editie van de US Open was nog enkel voor mannen, en werd al in 1881 gehouden in Newport Casino in de Amerikaanse staat Rhode Island. 6 jaar later werd er ook een toernooi voor vrouwen gehouden op de Philadelphia Cricket Club in de staat Pennsylvania. Het enkelspel van beide toernooien werd in 1924 verplaatst naar de West Side Tennis Club in New York, maar pas in 1968 werden beide toernooien echt samengevoegd tot de US Open.

Op de West Side Tennis Club werd er aanvankelijk nog op gras gespeeld, maar in 1975 werden de grasbanen vervangen door gravel. Een paar jaar later verplaatste de US Open zich opnieuw, nu naar het USTA Billie Jean King National Tennis Center. Vanaf toen werd er gespeeld op hardcourt. Er is maar één speler die op de drie ondergronden de titel kon winnen: Jimmy Connors. De belangrijkste wedstrijden van het toernooi worden binnen het Tennis Center gespeeld in het Arthur Ashe Stadium.

Mannen Enkelspel

De regerend kampioen is Novak Djokovic. De 37-jarige Serviër won vorig jaar zijn vierde US Open, en heeft er zo maar ééntje minder dan zijn rivaal Roger Federer. Op Wimbledon eerder dit jaar verloor Djokovic nog van de Spaanse Carlos Alcaraz, maar hij maakte dat verlies goed door diezelfde tegenstander te verslaan in de Olympische finale. Djokovic staat nu op de tweede plaats op de ranking, net achter de Italiaan Jannik Sinner.

Sinner won zijn eerste Grand Slam eerder dit jaar op de Australian Open. Ook hij verloor dit jaar al eens tegen Carlos Alcaraz, in de halve finale van de French Open. Sinner was niet aanwezig op de Olympische Spelen door een amandelontsteking, maar kon zich wel opwerken tot de nummer 1 ter wereld. Dat was dan wel vooral te danken aan een blessure van Novak Djokovic, toch kon hij ook in juni in Australië voor de eerste keer een Grand Slam winnen.

Carlos Alcaraz kan zijn historisch jaar nog wat beter te maken door na Wimbledon en Roland Garros ook de US Open op zijn naam te schrijven. Dan zal hij waarschijnlijk wel opnieuw komaf moeten maken met rivaal Djokovic, net zoals hij deed in de Wimbledon-finale. Daar staat dan wel tegenover dat Djokovic op de Spelen in Parijs kon winnen. Als de twee tegen elkaar spelen in Amerika, wordt het al de negende confrontatie. Daarvoor kon Djokovic vijf keer winnen, Alcaraz drie keer. De Spanjaard staat nu op de derde plaats in de ranking.

Vrouwen Enkelspel

Coco Gauff verdedigt voor de eerste keer haar Grand Slam-titel op de US Open. Haar zege vorig jaar was ook meteen de eerste Grand Slam in haar carrière. Dit jaar haalde ze vaak nét geen zege: in de Australian Open eindigde ze in de halve finale, op Wimbledon sneuvelde ze al in de vierde ronde, en ook op de Olympische Spelen moest ze na de derde ronde al inpakken. De 20-jarige Amerikaanse staat op de tweede plaats in de ranking.

Haar rivale en leidster op de wereldranglijst Iga Swiatek won de French Open dit jaar, wat al haar 4e titel in Parijs en haar 5e Grand Slam werd. Zo werd het jaar van de Poolse wel heel succesvol met ook nog een bronzen medaille op de Olympische Spelen. Al moest ze op Wimbledon net als Gauff al snel weer vertrekken: ze werd in de derde ronde uitgeschakeld.

De Wit-Russische Aryna Sabalenka vervolledigt de top drie op de wereldranglijst. Zij heeft er al een heel emotioneel jaar op zitten, met een schouderblessure en de dood van een ex-vriend. Door die tegenslagen zit ze niet op haar topniveau, maar ze kon dit jaar wel al haar tweede Grand Slam behalen in Australië.

De Tsjechische Barbora Krejcikova zou ook wel eens succesvol kunnen zijn op deze editie van de US Open. Dit jaar kon ze ook al de eindwinst binnenhalen op Wimbledon, wat haar tweede Grand Slam in het enkelspel was. Daarvoor behaalde ze al zeven keer een Grand Slam in het dubbelspel en was ze ook Olympisch kampioene in het dubbelspel.

Magic Betting live

Wil je de US Open nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek