Search
Close this search box.

Preview: KAA Gent – Partizan Belgrado

Partizan

KAA Gent neemt het op woensdag 28 augustus op tegen Partizan Belgrado uit Servië om een plekje in de groepsfase van de UEFA Europa Conference League. In eigen huis wordt er deze keer niet achter gesloten deuren gespeeld, maar de supporters van de Servische ploeg zijn nog steeds niet welkom. Lees alles over dit duel in dit artikel.

Europa Conference League

De Conference League is een jaarlijkse Europese voetbalcompetitie. Het is de derde belangrijkste competitie in het Europees voetbal, na de Champions League en de Europa League. De Conference League wordt pas gespeeld sinds het seizoen 2021-2022. Voor beide ploegen is het al de 4e opeenvolgende keer dat ze aan deze competitie meedoen.

Deze twee ploegen kwamen elkaar voor dit jaar alleen nog maar tegen in de eerste Conference League. In twee wedstrijden kon Gent toen de overhand nemen met één doelpunt verschil. Ook nu begint Gent met een doelpunt voorsprong aan deze wedstrijd.

KAA Gent

Deze voetbalclub werd opgericht in  1900, en speelt zijn thuiswedstrijden in de Planet Group Arena. Het heeft blauw en wit als clubkleuren en speelt al sinds 1989 onafgebroken in de eerste klasse van het Belgisch voetbal. In al die jaren wonnen ze één keer de Belgische titel en 4 keer de Beker van België. Ze wonnen ook de Belgische Supercup in hetzelfde jaar als dat ze hun titel wonnen.

Gent eindigde vorig jaar bovenaan de groep in de Europe Play-offs. Daarmee verzekerden ze zich van een plaats in de kwalificaties voor de Europa Conference League. Op dit moment, na 5 speeldagen in de Belgische competitie, staat Gent pas op de 11e plaats. Tot nu toe kon Gent twee keer winnen en ook twee keer verliezen, één wedstrijd werd uitgesteld. De Buffalo’s verloren tegen Charleroi en Dender, maar konden winnen van Kortrijk en Westerlo.

Sinds juni van deze zomer staat Wouter Vrancken achter het roer van KAA Gent. Hij vervangt Hein Vanhaezebrouck, die sinds 2020 coach was van Gent. Vrancken speelde vroeger ooit 2 jaar voor de club, maar mag nu als trainer aantreden.

Vorig jaar waren Tarik Tissoudali en Hugo Cuypers de belangrijkste doelpuntenmakers voor Gent, met respectievelijk 21 en 17 goals. Tissoudali vertrok een maand geleden naar de Griekse competitie, waar hij zal voetballen voor PAOK Saloniki. Cuypers maakte de overstap naar de Amerikaanse competitie al in februari, hij speelt bij Chicago Fire. Op plaats 3 van de doelpuntenmakers staat Omri Gandelman met 13 stuks, en hij speelt wel nog in Gent.

Partizan Belgrado

Deze voetbalclub uit de Servische hoofdstad Belgrado werd in 1945 opgericht als onderdeel van de Joegoslavische sportbond. De clubkleuren zijn zwart en wit. Het is een van de twee topclubs van Servië, en grote concurrent van Rode Ster Belgrado. Hoewel de derby’s vooral om het goede voetbal moeten draaien, komen er bij deze duels ook vaak grote rellen kijken. In totaal won Partizan 27 kampioenstitels, waarvan 19 binnen Joegoslavië en 8 binnen Servië, en 16 Servische bekers.

Vorig jaar eindigde Partizan op de tweede plaats, onder zijn grote rivaal Rode Ster. Het verschil tussen beide ploegen na 37 speeldagen was 18 punten. Hoewel ze dus niet de landskampioen werden, mocht het Europees wel zijn kans wagen in de Champions League. In de tweede voorronde werd het uitgeschakeld door Dinamo Kiev, en in de Europa League was Lugano te sterk voor de Serviërs.

Aleksandar Stanojevic is sinds het begin van dit seizoen de trainer van Partizan Belgrado. Hij is zelf een ex-speler van Partizan en coachte eerder al in Turkije, China, Saudi-Arabië, Griekenland en Israël.

Matheus Saldanha was vorig jaar de speler met de meeste goals voor Partizan. In 34 wedstrijden scoorde de Braziliaan 18 goals. Hij zal ook dit jaar present zijn voor het Servische team. Na hem scoorde Bibras Natcho de meeste goals: in 44 wedstrijden scoorde hij 12 keer. Eerder deze zomer werd Samad Bazdar, een spits die 8 goals maakte voor Partizan, verkocht aan Zaragoza.

Waarom zijn supporters niet welkom?

De voorbije jaren kreeg Partizan Belgrado al meerdere sancties van de UEFA door geweld of racisme vanuit de supporters in de tribunes. Het Champions League-duel tegen Kiev moest bijvoorbeeld ook al voor lege tribunes worden gespeeld, en omdat de toeschouwers zich opnieuw discriminerend gedroegen tijdens de wedstrijd tegen Lugano moet er ook in Gent zonder Servische supporters gespeeld worden.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek