Search
Close this search box.

Magic Game: RSC Anderlecht – Dinamo Minsk

Anderlecht

In de knock-outfase van de Europa League speelt Anderlecht zijn tweede wedstrijd tegen het Wit-Russische Dinamo Minsk. Als Anderlecht deze wedstrijd wint, staat het zeker in de League Phase, het nieuwe concept van de competitiefase, van de Europa League. Lees alles over dit belangrijke duel in dit artikel.

Europa League

De UEFA Europa League is het tweede belangrijkste internationale voetbaltoernooi voor clubs in Europa. Het toernooi bestaat al sinds 1971, maar staat sinds 2009 bekend als de Europa League. Daarvoor heette het de UEFA Cup of Europacup II. De recordhouder met de meeste titels is Sevilla met 7 titels. Die ploeg maakt dit jaar geen kans om zich te bewijzen in het toernooi, want Sevilla eindigde pas op de 14e plaats in de Spaanse La Liga. De club zal nog wel even recordhouder blijven, want de dichtste achtervolger Inter Milaan heeft nog maar 3 eindoverwinningen. De topscorer in deze competitie is de Zweedse Henrik Larsson, hij scoorde 40 doelpunten voor Feyenoord, Celtic en Helsingsborgs.

De titelverdediger in de Europa League is Atalanta. In de finale versloegen de Italianen Leverkusen, dat tot dan toe in nog geen enkele competitie nog maar één wedstrijd verloren hadden. Onder meer Rode Duivel Charles De Ketelaere bezorgde Atalanta deze 3-0 overwinning door een hattrick van Ademola Lookman. Op de weg naar die finale versloeg Atalanta onder meer Liverpool en Marseille.

Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht werd opgericht op 27 mei 1908, en is bij de Belgische voetbalbond aangesloten met stamnummer 35. Het heeft paars-wit als clubkleuren en speelt zijn thuiswedstrijden in het Lotto Park. Al sinds 1935 speelt RSCA in de Belgische Jupiler Pro League. Het won al vierendertig keer de landstitel, en heeft daarmee ook de meeste titels van alle Belgische clubs. Anderlecht won ook al negen keer de Beker van België en tien keer de Belgische Supercup. Ook Europees doet Anderlecht het niet slecht: het won al twee keer de Europacup II, twee keer de UEFA Super Cup en een keer de UEFA Cup.

Dit jaar mag Anderlecht zijn geluk beproeven in de Europa League. Na de eerste wedstrijd op locatie in Hongarije begint Anderlecht deze week als thuisploeg met een doelpunt voorsprong aan de wedstrijd. Al zegt dat natuurlijk nog niet veel, want een voorsprong kan ook zo weggewerkt worden, maar de Brusselaars zullen toch mentaal een klein voordeel hebben.

De Deense Brian Riemer is al sinds december 2022 de coach van Anderlecht. Hij wil met Anderlecht ver geraken, en slaagde er vorig jaar ook bijna in om landskampioen te worden. Nu is zijn hoofddoel om zo lang mogelijk in de Europa League te blijven, en niet af te zakken naar de Conference League. Vorig jaar leidde hij Anderlecht naar de tweede plaats in de JPL en de kwartfinale van de Conference League.

Vorig jaar was het Anders Dreyer die er met de meeste goals voor zorgde dat Anderlecht zo ver geraakte: de Deen scoorde over alle competities heen 21 doelpunten. Hij wordt op de voet gevolgd door Kasper Dolberg, die er 15 maakte. Die laatste heeft zijn waarde dus al goed bewezen, want Anderlecht kon hem voor ‘maar’ 5 miljoen van OGC Nice overkopen. Voor Anders Dreyer wordt het dringend tijd dat hij zijn goede vorm terug vindt, want in de laatste 5 wedstrijden voor Anderlecht kwam hij niet aan scoren of assists toe.

Dinamo Minsk

FK Dinamo Minsk werd opgericht in 1927, en speelt zijn thuiswedstrijden in het Traktorstadion in Minsk. Door de oorlog in Oekraïne spelen zij tijdelijk de thuiswedstrijden in Hongarije. Na de onafhankelijkheid van Wit-Rusland in 1991 werd het de meest dominante ploeg van het land, maar in 1997 kreeg het meer concurrentie. Het duurde dan tot 2004 voor ze opnieuw de titel konden winnen. In totaal werd het al 8 keer Wit-Russisch kampioen en kon het ook 3 keer de Wit-Russische beker winnen.

Europees konden ze nog niet veel successen behalen: Dinamo Minsk speelde wel al 4 keer mee in de Champions League, 11 keer in de Europa League en 2 keer in de Conference League, maar kon nog nooit winnen. Dit jaar wagen ze hun kans dus in de Europa League, omdat ze in de Champions League werden uitgeschakeld door Ludogorets. In de binnenlandse competitie eindigde Dinamo Minsk vorig jaar op de eerste plaats.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek