Search
Close this search box.

Magic Game: Belgium – Israel

'Magic Game Belgium-Israel' title on blue background.

Magic Game: Belgium – Israel

België speelt hun eerste wedstrijd in de Nations League van 2024-2025 op vrijdag 6 september tegen Israël. De Rode Duivels zullen zeker snel punten moeten sprokkelen als ze zich willen verzekeren van groepswinst of een tweede plek, want hun andere tegenstanders in de groep zijn Frankrijk en Italië.

Nations League

Dit tweejaarlijkse toernooi wordt al voor de vierde keer georganiseerd, 6 jaar na de eerste editie in 2018. In de Nations League spelen 54 UEFA-leden tegen elkaar, opgedeeld in vier reeksen gebaseerd op hun internationale prestaties. Binnen die reeksen worden ze opnieuw opgedeeld in groepen, en elk land speelt zowel thuis- als uitwedstrijden tegen de teams in hun groep.

Na afloop van deze groepsfase volgen de teams een nieuw parcours. De nummers een en twee van de groepen in reeks A kwalificeren zich voor de kwartfinale, waar ze play-offs spelen om te bepalen wie doorgaat naar de finaleronde. Er zullen ook play-offs zijn voor promotie en degradatie tussen alle reeksen. De kwartfinales beginnen op 20 maart, de finaleronde op 4 juni. De finale staat gepland op 8 juni 2025.

België – Israël

België en Israël speelden in het recente verleden nog maar twee keer tegen elkaar, allebei in 2015 voor het Europees kampioenschap van 2016 in Frankrijk. België won beide wedstrijden, eerst met 0-1 en dan met 3-1. Hoewel er dus nog niet veel onderlinge duels gespeeld zijn, is het duidelijk dat België meer kans maakt om ook deze wedstrijd te winnen. Die kansen worden ook weerspiegeld op de FIFA-wereldranking: België staat op de 6e plaats, Israël pas op plaats 78.

Er zijn ook nog een aantal bedenkingen over deze wedstrijd, want in juni werd besloten dat deze wedstrijd, een thuiswedstrijd voor de Belgen, niet zou mogen doorgaan in het Koning Boudewijnstadion. Het Brussels bestuur had besloten dat het te gevaarlijk was. Ook werd de beslissing over de Palestijnse aanvraag om het Israëlische team uit het internationaal voetbal te houden tijdelijk opgeschort.

België

De Rode Duivels stootten op het EK maar nipt door naar de volgende ronde, waar ze meteen botsten op Frankrijk. Het was dus geen al te succesvol verhaal voor de Belgen in Duitsland, maar misschien halen ze daar wel wat motivatie uit voor de Nations League. Het beste resultaat voor België op de Nations League tot nu toe is de troostfinale tijdens de editie van 2020-2021. Daarin haalden ze het net niet van Italië. Met de 7e plaats behaalden de Belgen vorig jaar hun slechtste resultaat tot nu toe.

Een aantal jaren geleden stond België nog op de eerste plaats op de wereldranking, maar door deze tegenvallende resultaten vielen ze terug naar de 6e plaats. Als de Rode Duivels opnieuw wat plaatsen willen stijgen, kan een goed resultaat op deze Nations League zeker van pas komen. Zoals eerder gezegd hebben ze dan wel nood aan deze punten, want met Frankrijk en Italië als tegenstanders wordt het anders heel moeilijk.

Coach Domenico Tedesco verraste ook al met de selectie: zonder Romelu Lukaku, Leandro Trossard, Yannick Carrasco, en Axel Witsel. De niet-selectie van Trossard en Carrasco werd uitgelegd als een ‘mogelijkheid om nieuwe gezichten te testen’, Lukaku zou op eigen vraag niet meegaan. Hij kende een moeilijke transferzomer en wil zich eerst focussen op zijn start bij zijn nieuwe club Napoli. Kevin De Bruyne zal wel aanwezig zijn, net als nieuwkomers Julien Duranville en Arne Engels.

Israël

Israël kon zich niet kwalificeren voor het EK in Duitsland. Ze speelden in de kwalificaties onder meer tegen Zwitserland en Roemenië, maar waren niet sterk genoeg. Daarna hebben ze wel nog wat wedstrijden kunnen spelen tegen Hongarije en Wit-Rusland, maar in september is dat alweer 3 maanden geleden. Het is dus niet zeker op welk niveau dit Israël zal spelen. Vorig jaar behaalde Israël hun beste plaats tot nu toe: ze eindigden op plaats 17.

Op de FIFA-wereldranking staat Israël pas op plaats 78. Dat is heel wat lager dan hun beste ranking ooit, die ze in 2008 behaalden. Na een aantal goede resultaten stonden ze toen op plaats 15. Ook voor hen zal een goed resultaat op deze Nations League dus heel wat helpen.

De coach van het Israëlische team is Ran Ben Shimon. Hij speelde zelf 8 jaar voor het nationale team, en werd pas in mei van dit jaar aangesteld als bondscoach. In die korte tijd leidde hij het team naar een nederlaag tegen Hongarije en een overwinning tegen Wit-Rusland.

Magic Betting live

Wil je de Nations League nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek