Search
Close this search box.

Preview: World Series of Darts

Darts World Series Preview at Magic Betting News

Preview: World Series of Darts Finale 2024 Amsterdam

Tegenwoordig wordt er bijna elke dag op professioneel niveau darts gespeeld. Deze week worden de finales van de World Series of Darts Finale 2024 Amsterdam. Darter Michael van Gerwen mag in zijn thuisland zijn titel verdedigen in verschillende rondes. Onder andere Dimitri Van den Bergh, de enige aanwezige Belg, doet mee aan dit toernooi. Lees er alles over in dit artikel.

World Series of Darts

De World Series of Darts is een reeks toernooien van de Professional Darts Corporation, die bestaat uit evenementen op 8 verschillende locaties verspreid over de hele wereld. Het eerste evenement van de reeks vond in januari plaats in Bahrein, waarna de spelers via ’s Hertogenbosch, New York, Kopenhagen, Gliwice, Wollongong, en Hamilton de finales in Amsterdam toewerken. In de AFAS Live zullen 32 spelers strijden om de felbegeerde hoofdprijs.

De eerste editie van de World Series of Darts werd georganiseerd in 2013, toen er nog maar twee toernooien aan de reeks meededen: de Dubai Duty Free Darts Masters en de Sydney Darts Masters. De populariteit van de sport en het toernooi is sindsdien alleen maar gegroeid. Sinds de World Series of Darts Finals in 2015 zijn aangekondigd, krijgen alle teams punten op basis van hoe ze het doen in het toernooi. De 8 spelers met de meeste punten gaan automatisch door naar de Finals, terwijl de overige plaatsen worden ingevuld door gekwalificeerde spelers en uitnodigingen van de PDC.

Het deelnemersveld van de World Series of Darts is dit jaar ook groter gemaakt: van 24 naar 32 spelers. Elf namen werden door de PDC uitgenodigd, de overige spelers hebben zich gekwalificeerd op basis van de World Series Order of Merit en de PDC Order of Merit. De eerste wedstrijden worden op vrijdag 13 september gespeeld, de laatste wedstrijd op zondag 15 september.


 Wil je meer weten over wedden op darts? Bekijk onze gids voor darts weddenschappen.

Favorieten

Hoewel Michael van Gerwen als titelverdediger aan dit toernooi mag beginnen, heeft hij in de voorbije maanden nog geen PDC-titel kunnen bemachtigen. Zijn laatste eindoverwinning in een toernooi van de Corporation dateert al van in januari, toen hij Luke Littler in de finale van de Dutch Darts Masters kon verslaan. De Nederlandse darter met de bijnaam “MVG” of “Mighty Mike” heeft een rijke geschiedenis en een grote prijzenkast in de World Series of Darts. Hij heeft niet alleen de meeste finaleplaatsen, maar ook de meeste overwinningen in dit prestigieuze toernooi. Momenteel staat Van Gerwen derde op de wereldranglijst, en hij zal vastberaden zijn om voor zijn thuispubliek te schitteren en zijn titel te verdedigen.

Op de eerste plaats van de wereldranking staat wereldkampioen Luke Humphries. Hij is in topvorm, en behaalde zijn laatste triomf op 17 augustus van dit jaar en won zo ook zijn eerste World Series-titel. Daardoor kan hij dus met wat meer zelfvertrouwen aan dit toernooi beginnen. Een maand voordien was hij het struikelblok voor Dimitri Van den Bergh in de kwartfinales van het World Matchplay dartstoernooi. Humphries staat bekend om zijn koele ingesteldheid, vandaar ook zijn bijnaam “Cool Hand Luke”, en is een van de topfavorieten om Michael van Gerwen van zijn troon te stoten.

De enige Belgische deelnemer, Dimitri Van den Bergh, beleeft echter een wisselvallig seizoen. Hij kon dit jaar nog geen enkele titel op de World Series of Darts Finale 2024 Amsterdam behalen, en zijn laatste teleurstelling kwam tijdens de Flanders Darts Trophy. Dat is het tiende toernooi van de European Tour, waar hij voor eigen volk vroeg werd uitgeschakeld. Ondanks deze tegenslagen blijft Van den Bergh altijd een gevaarlijke tegensander, en zijn energieke speelstijl maakt hem altijd een speler om rekening mee te houden. Dit toernooi biedt hem een nieuwe kans om zijn seizoen een positieve wending te geven.

Naast deze drie grote namen zijn er nog verschillende andere spelers om in de gaten te houden. Onder andere Gerwyn Price, “The Iceman” van Wales, zou voor een verrassing kunnen zorgen, net als Jonny Clayton en Nathan Aspinall. Beiden worden gezien als kanshebbers, want ze hebben al bewezen dat ze goed met de druk van grote toernooien om kunnen gaan.

AFAS Live

De AFAS Live is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde op de kalender van de World Series of Darts. De locatie heeft plaats voor zo’n 6.000 toeschouwers, en het thuisvoordeel zou voor Michael van Gerwen opnieuw een grote rol spelen. Het Nederlandse publiek staat namelijk trouw achter hun darters.

Magic Betting live

Wil je dit toernooi nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek