Search
Close this search box.

Europese Voetbalweekend Preview

Week 37: European football weekend preview

Europese Voetbalweekend Preview: Week 37

Aan het einde van deze week krijgen we opnieuw een goed gevulde voetbalkalender. Niet alleen in België, maar ook in onder meer Spanje en Italië staan de spelers niet stil. Zo kunnen we dit weekend opnieuw genieten van topvoetbal in onze Europese voetbalweekend preview. Dit artikel lijst voor jou de interessantste wedstrijden van dit Europese voetbalweekend op.

Vrijdag 13 september (Dender – Standard Luik)

Dender zorgt als promovendus meteen al voor een verrassing: het staat na 6 gespeelde wedstrijden bovenaan de ranking in de Jupiler Pro League. De club uit Denderleeuw speelde in zijn openingswedstrijd gelijk tegen Union Sint-Gillis, waarna het kon winnen van Gent, Kortrijk en Beerschot. Met die resultaten konden ze de leidersplaats op hun naam schrijven, maar Anderlecht heeft evenveel punten en speelde één wedstrijd minder. Als Dender de leidersplaats zo lang mogelijk wil behouden, zullen punten tegen Standard zeker welkom zijn. De club uit Luik kon vorig jaar nog een plaatsje bemachtigen in de Europe Play-offs, maar moest daar genoegen nemen met de laatste plaats. Ook zij zullen dus gretig op zoek gaan naar die punten.


 Wil je meer weten over wedden op voetbal? Bekijk onze gids voor voetbal weddenschappen.

Zaterdag 14 september (Real derby)

Een dag later speelt Southampton tegen Manchester United. Southampton heeft zeker veel reden om revanche te nemen op de ‘Red Devils’ van Manchester, want 3 jaar geleden verloren de Saints met een verpletterende 9-0. Een resultaat dat volgens sommigen nog niet verteerd is. Ook voor Manchester United zal een zege deugd doen: na een teleurstellend seizoen staan ze ook dit jaar na 3 speeldagen pas op de 14e plaats. Vorig jaar eindigde United op de 8e plaats, met 31 punten achterstand op titelwinnaar en stadsrivaal Manchester City.

Op diezelfde dag speelt zich in Spanje een ‘Real derby’ af: Real Sociedad verwelkomt Real Madrid in het Estadio Anoeta. Deze twee koninklijke teams hebben allebei een lange geschiedenis in het Spaanse voetbal, maar er zijn ook heel wat verschillen. Real Madrid mag zich met 36 Primera Division-titels tot recordhouder in La Liga noemen, terwijl Real Sociedad er pas 2 op zijn naam heeft staan. Vorig jaar diepte Real Madrid door een overwinning op Real Sociedad ook de kloof uit tot 14 punten op de tweede, met nog 5 speeldagen te gaan.

Met een overwinning op AC Milan kan Venezia een stunt doen en zich op de ranking verplaatsen van de 19e naar de 8e plaats. De ploeg uit Venetië keerde na een jaar in Serie B terug naar de hoogste reeks in het Italiaans voetbal, waar het nu dus kans heeft om meteen een grote stap vooruit te zetten. AC Milan doet het naar eigen normen minder goed dan normaal: met een verlies tegen Parma en een gelijkspel tegen Torino en Lazio staat het nog maar op plaats 14. Daar eindigen we niet mee, onze Europese voetbalweekend preview gaat verder!

Zondag 15 september (Girona – Barcelona)

In België vochten Antwerp en Union vorig jaar nog voor de landstitel, maar aan het begin van dit seizoen blijven ze allebei achterop hangen. De Sinjoren staan met 2 overwinningen, 3 verliezen en een gelijkspel op plaats 11. Union doet het net iets beter met 2 overwinningen en 3 keer gelijkspel op de 8e plaats. Het is dus voor beide teams hoog tijd dat ze punten bijeen rapen en zich aansluiten aan de top. Na het succesvolle seizoen van beide teams vorig jaar mogen we toch wel een inhaalbeweging verwachten.

In Spanje staat Barcelona na 4 speeldagen comfortabel aan de leiding in La Liga. De topclub kon alle wedstrijden tot nu toe winnen, hun grootste rivaal Real Madrid moest het 2 keer houden op gelijkspel. Daarmee houdt Barcelona een kloof van vier punten op Real Madrid, Atlético Madrid, en Villareal. Eén plaats daarachter staat hun tegenstander van deze week, Girona. Vorig jaar streden deze twee nog tegen elkaar om de landstitel, want met nog 5 wedstrijden te gaan stonden zij op de tweede en derde plaats.

Voor de laatste wedstrijd trekken we terug naar Italië, waar Inter Milaan zijn leidersplek zal proberen verdedigen tegenover Monza. Op dit moment, na 3 wedstrijden, staat Inter op dezelfde hoogte als Juventus, Torino, en Udinese. De Internazionale zal dus alles op alles zetten om een kleine voorsprong uit de brand te slepen. Voor Monza, een kleine voetbalclub uit Lombardije die nog nooit een landstitel kon winnen, vormt Inter Milan een grote hindernis. Monza zal proberen om vanaf plaats 15 buiten de degradatiezone te blijven. Dit is wat we noemen Europees voetbalweekend preview!

Magic Betting live tijdens de Europese voetbalweekend preview

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek