Search
Close this search box.

Magic Game: Noord Londense Derby (15/09/2024, 15:00)

Tottenham - Arsenal (15/09/2024, 15:00)

Botsing der Titanen: Arsenal vs Tottenham in de epische Noord Londense Derby

Op zondag 15 september speelt Arsenal een interessante wedstrijd tegen Tottenham, in de gelijknamige Londense wijk (Noord Londense Derby). Beide teams moeten op zoek naar punten om de leider in de stand te kunnen bijhouden. Lees hier alles over deze wedstrijd.

North London Derby (Noord Londense Derby)

De duels tussen Arsenal en Tottenham Hotspur worden de North London Derby genoemd, omdat beide teams zich ook in de noordelijke regio van Londen bevinden. Veel fans beschouwen het andere team als een van hun grootste rivalen, en de derby’s zijn vaak heel intens. Ze speelden voor het eerst tegen elkaar in 1887, maar de rivaliteit begon pas echt in 1913, toen Arsenal naar een locatie dichter bij Tottenham verhuisde.

Sinds 1896 speelden Arsenal en Tottenham 195 duels, waarvan Arsenal er 82 kon winnen. De Spurs veroverden 61 keer de overwinning, en 52 keer eindigde de wedstrijd op een gelijkspel. De laatste keer dat deze twee teams tegenover elkaar stonden was op 28 april 2024. Arsenal kwam toen al voor de rust op een comfortabele 3-0, maar liet Tottenham na het uur terugkomen tot 2-3. Voor Tottenham scoorde Son Heung-min vanop de stip en kon ook Cristian Romero de bal tegen de netten trappen, voor Arsenal scoorden Bukayo Saka en Kai Havertz. Het openingsdoelpunt was een eigen doelpunt van Pierre-Emile Hojbjerg.


Bekijk meer epische spellen dit weekend

Tottenham

Tottenham Hotspur FC, ook vaak eenvoudigweg Tottenham of Spurs genoemd, is een voetbalclub die in 1882 is opgericht in de Londense wijk Tottenham. Het team speelt de thuiswedstrijden in het Tottenham Hotspur Stadium. Het is al sinds 1978 geleden dat de Spurs niet in de hoogste klasse van het Engelse voetbal hebben gespeeld, toen nog de First Division genoemd. In totaal heeft Tottenham onder andere twee landstitels, acht FA Cup-titels, twee UEFA-Cups en één European Cup Winner’s Cup.

Tottenham belandde vorig jaar op de 5e plaats in de Premier League, met 25 punten verschil op leider Manchester City. Met die positie kregen ze wel een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Vorig jaar speelde Tottenham niet mee in Europa, een jaar eerder speelden de Spurs nog in de Champions League. Toen eindigden ze in de achtste finale na een nederlaag tegen AC Milan.

De Spurs worden gecoacht door de Grieks-Australische Ange Postecoglou. Hij speelde zelf voor het Australische nationale elftal, voordat hij trainer werd van een hele reeks teams. In juni 2023 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Tottenham Hotspur. In dat team spelen heel wat bekende spelers, waaronder de Zuid-Koreaanse Heung-min Son en de Braziliaanse Richarlison. Die twee waren vorig jaar ook de meest efficiënte spelers, met respectievelijk 17 en 12 goals voor de Spurs.

Arsenal

Arsenal FC werd opgericht in 1886, en is een van de succesvolste clubs uit Engeland. De ‘Gunners’ spelen hun thuiswedstrijden in het Emirates Stadium, het op twee na grootste voetbalstadion in hun thuisland. Hun meest succesvolle trainer ooit is Arsène Wenger, die vanaf 1996 tot en met 2018 trainer bleef van deze club. Arsenal won 13 keer de landstitel en 14 keer de FA Cup. Arsenal speelt al sinds 1919 onafgebroken voetbal op het hoogste Engelse niveau en is daarmee recordhouder. Op de tweede plaats staat Sunderland met 68 jaar, Everton volgt met 55 jaar.

Vorig jaar eindigde Arsenal maar net op de tweede plaats, met 2 punten verschil op titelwinnaar Manchester City. De Gunners speelden wel een heel goed seizoen, want ze konden 28 van de 38 gespeelde wedstrijden winnen, en verloren er maar 5. Ook in de Champions League geraakte Arsenal ver, want na een leidersplek in groep B kon het ook winnen van Porto. Het toernooi eindigde voor hen in de kwartfinale, waar ze van Bayern München verloren met 3-2.

De huidige coach van Arsenal is Mikel Arteta. Deze Spaanse ex-international staat al sinds december 2019 aan het roer van Arsenal, en kon ondertussen al de FA Cup en tweemaal de FA Community Shield winnen. Zijn team heeft onder andere smaakmakers Kai Havertz en Declan Rice in de rangen, maar het is vooral Bukayo Saka die voor de goals zorgt: hij leverde vorig jaar 20 goals voor de Gunners, en kon ook dit jaar al eens de netten raken. Kai Havertz scoorde er vorig jaar trouwens 14, maar de Belgische Leandro Trossard deed nog beter met 17 goals.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek