Search
Close this search box.

Weekend Overview W39

Weekend

Dit weekend zijn er opnieuw heel wat wedstrijden die de moeite waard zijn om te kijken. Niet alleen in België, maar over heel Europa strijden topclubs voor belangrijke punten in de eigen competitie. Lees in dit artikel de interessantste wedstrijden van dit weekend.

Vrijdag 27 september

5 clubs in België hebben op dit moment 13 punten, 6 punten minder dan leider Genk.  Daarom is het voor al deze teams belangrijk om elke wedstrijd het beste van zichzelf te laten zien en de punten binnen te halen. Dat geldt zeker ook voor Club Brugge, dat als titelverdediger het nieuwe seizoen begon. Na 8 wedstrijden staat Blauw-Zwart op plaats 4, en moet het dus dringend op zoek naar punten om Genk bij te houden. Hun tegenstander deze week is Charleroi, dat vorig jaar pas op de 13e plaats eindigde, en zich nu standhoudt tegenover de top van het Belgisch voetbal. De Zebra’s komen net van een gelijkspel tegen Anderlecht, Club Brugge verloor eerder deze week van KAA Gent.

Zaterdag 28 september

Manchester City staat op het punt de leidersplaats in de Premier League te verliezen. Dat staat er toch aan te komen als de Citizens dit weekend niet kunnen winnen van Newcastle. De ploeg van Kevin De Bruyne en Jérémy Doku heeft amper één punt meer dan Liverpool, dat dit weekend tegen rode lantaarn Wolverhampton speelt. En Newcastle zal de punten niet zomaar uit handen geven, zoals ze ook niet deden tegen Tottenham eerder deze maand. Manchester City speelde in hun laatste wedstrijd gelijk tegen Arsenal, Newcastle verloor van Fulham.

Net als voor Club Brugge is het ook voor Genk belangrijk om voor elk punt te vechten. De Genkies staan na 8 gespeelde wedstrijden bovenaan, maar ze weten ook dat die voorsprong meteen ingehaald kan worden. Met een overwinning tegen KV Mechelen deze week kunnen ze opnieuw een goede zaak doen en weer wat voorsprong nemen op de tegenstand, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Mechelen staat pas op plaats 9, maar ze behaalden wel al enkele sterke resultaten dit seizoen. Zo wonnen ze eerder deze week van Cercle Brugge, en konden ze ook al winnen van Charleroi en Antwerp.

In Duitsland speelt de titelverdediger tegen de Rekordmeister: Bayer Leverkusen gaat op bezoek bij Bayern München in de Allianz Arena. Bayern München, dat tot nu toe de meeste landstitels heeft in de Bundesliga, staat opnieuw bovenaan de ranking. Met Vincent Kompany als coach behaalden ze tot nu toe 3 punten meer dan Leverkusen. Het kon tot nu toe alle wedstrijden al winnen, Leverkusen verloor er één.

Zondag 29 september

In een echte Antwerpse derby ontvangt Antwerp zijn tegenstander Beerschot op den Bosuil. De ‘Great Old’ behaalde twee jaar geleden de dubbel door zowel de landstitel als de beker te kunnen winnen, maar daarna waren de Sinjoren minder succesvol. Tegenstander Beerschot promoveerde na vorig jaar terug naar de hoogste klasse in het Belgisch voetbal, na een afwezigheid van twee seizoenen. Voor Antwerp betekent een overwinning meteen ook de tweede plaats in de stand, Beerschot hangt onderaan.

Fans van Manchester United wachten nog steeds op een positieve evolutie ten opzichte van vorig jaar, toen ze een van hun slechtste seizoenen ooit speelden. Op dit moment staan de ‘Red Devils’ pas op de 11e plaats, met 7 punten na 5 wedstrijden. Als ze niet snel wat punten kunnen verzamelen, dreigt het team opnieuw naar een ramp af te stevenen. Hun tegenstander van dit weekend, Tottenham, heeft echter ook nog niet al te veel succes geboekt. Vorig jaar eindigde het team nog op plaats 5, momenteel staan ze op gelijke hoogte met Manchester United. Voor beide teams worden de 3 punten dus cruciaal.

Om de week af te sluiten volgen we een Madrileense derby tussen Atlético en Real. Als stadsrivalen hebben de twee een lange onderlinge geschiedenis, maar op dit moment gelden enkel de 3 punten. De Koninklijke zou maar al te graag die punten naar zichzelf willen halen, want na 6 speeldagen moet het grote rivaal Barcelona voor zich dulden. Barça heeft nu 4 punten meer dan Real Madrid, wat toch betekent dat Los Blancos even moeten achtervolgen. Voor Atlético betekent een overwinning meteen een sprong van de 4e naar de 2e plaats, en dus ook één plaats voor Real Madrid.

Magic Betting Live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek