Search
Close this search box.

W40: Week Overzicht

Week Semaine

Het Europese voetbal staat niet stil. Na een interessante eerste speeldag dagen de teams elkaar deze week opnieuw uit voor punten in hun respectievelijke reeks. Lees alles over deze wedstrijden in dit artikel.

Dinsdag 1 oktober

Deze Europese voetbalweek begint meteen met een affiche van formaat: Topclub Arsenal neemt het in eigen huis op tegen een al even sterk PSG in een duel tussen twee Europese grootmachten in de Champions League. Het Engelse team kan vertrouwen putten uit hun recente overtuigende overwinning in de Premier League, toen ze met 4-2 wonnen van Leicester City. Als nummer 3 in de stand heeft Arsenal zijn start dus niet gemist. Ook PSG, dat vorig jaar de derde opeenvolgende landstitel in de wacht kon slepen, staat na 6 speeldagen aan de leiding. Dit duel zal dus zeker interessant worden, al te meer omdat er even wat interne spanningen te bespeuren zijn bij PSG: Frans international Ousmane Dembélé speelde vorige week nog mee tegen Rennes, maar zal deze week niet mogen spelen. Na vorige wedstrijd zou hij een hevige discussie hebben gehad met coach Luis Enrique.

Woensdag 2 oktober

Nog in de Champions League gaat Club Brugge op de tweede speeldag op bezoek in Oostenrijk. Sturm Graz, dat momenteel aan de leiding staat in de binnenlandse competitie, kon vertrouwen tanken door die leidersplaats te verstevigen met een overwinning tegen BW Linz. Zo’n boost was welkom voor de Oostenrijkers, want in hun eerste wedstrijd in de Champions League was tegenstander Brest te sterk. Ook Club Brugge verloor hun eerste wedstrijd, een moeilijk duel tegen Borussia Dortmund, maar Blauw-Zwart toonde zich wel sterk. Zij konden geen vertrouwen tanken in de Jupiler Pro League: hun wedstrijd tegen Charleroi eindigde in 1-1. Coach Nicky Hayen begon zo veelbelovend aan zijn periode als trainer bij Club Brugge, met de landstitel als kers op de taart, maar nu moet hij zijn team opnieuw versterken.

Donderdag 3 oktober

Een dag later dan Club Brugge speelt Anderlecht hun tweede wedstrijd in de Champions League. De Brusselaars begonnen met een kleine overwinning tegen Ferencvaros aan hun Europese campagne: op amper 6 minuten tijd zorgden Yari Verschaeren en Kasper Dolberg voor de voorsprong, in minuut 86 viel de aansluitingstreffer voor de Hongaarse kant. In de binnenlandse competitie kon Paars-Wit echter niet veel vertrouwen tonen: met een gelijkspel en een nederlaag bleef het op plaats 7 hangen. Hun tegenstander, Real Sociedad, doet het momenteel ook niet zo goed in de eigen competitie: het Spaanse team staat pas op plaats 14 na speeldag 8. Zij begonnen hun Europese campagne met een gelijkspel tegen Nice.

Ook in eigen land zorgt de degradatiestress voor kopzorgen: Cercle Brugge heeft na 9 speeldagen nog maar 8 punten verzameld, en staat daarmee op de op twee na laatste plaats in de competitie. Al zat er voor de Vereniging zeker wel wat in: twee weken geleden behaalden ze nog een belangrijke zege tegen Gent in eigen huis, maar in hun meest recente wedstrijd kon STVV toch nog twee punten wegkapen. Met die achtergrond ontvangen ze nu FC St. Gallen. Deze Zwitserse ploeg kon zich vorig jaar opwerken tot de 5e plaats in de binnenlandse competitie, en staat ook dit jaar op plaats 5. De club bestaat al sinds 1879, maar heeft toch geen lange Europese geschiedenis. Het deed al eens mee in de Champions League, en 3 keer in de Europa League, maar kon geen enkele keer verder geraken dan de groepsronde. Hun eerste Belgische tegenstander ooit was Club Brugge in 2000.

De Europese week wordt afgesloten met een wedstrijd op eigen bodem voor Union. De Brusselaars, die vorig jaar nog bij de absolute topkandidaten zaten voor de landstitel, hebben hun start dit jaar toch net gemist. Na 9 speeldagen hangt het mee met Standard in de middenmoot, met 13 punten. De regerende bekerwinnaars konden zich wel in hun meest recente wedstrijd nog eens tonen tegen KV Kortrijk: de wedstrijd in Brussel eindigde op 3-0. Hun tegenstander is Bodo/Glimt, die u misschien nog kent van de Europa Conference League-campagne van Club Brugge vorig jaar. Toen werd de 8e finale het einde voor de Noren, die nu dus ongetwijfeld een beter resultaat willen behalen. Bodo/Glimt deed ook al 3 keer mee aan de Champions League en de Europa League, maar geraakte ook nog niet verder dan de groepsfase.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek