Search
Close this search box.

Hoe wed je op voetbal volgens het taartmodel?

'How to Wage According to Cake Model' title on blue background

Hoe wed je op voetbal volgens het taartmodel?

Beginnende gokkers kiezen vaak hun inzetten op gevoel. Maar als je echt serieus wilt wedden op voetbal, is een goede strategie cruciaal. Een veelgebruikte strategie is het taartmodel, waar veel mensen mee werken. Hier bij Magic Betting leggen we je de basisprincipes uit.

Hoe ziet het taartmodel eruit?

Het taartmodel is een slimme strategie waarbij je je kansen verspreidt over verschillende weddenschappen. 

Voordat je begint met inzetten, kies je een bedrag dat je wilt gebruiken. Stel dat je besluit om 50 euro te spelen. Dit bedrag kun je zien als een hele taart. Met het taartmodel snijd je deze taart in 10 gelijke stukken, elk ter waarde van 5 euro. Voor elke weddenschap die je plaatst, mag je maximaal één stuk van de taart inzetten. Dit betekent in ons voorbeeld de volgende inzetten: 

  • 1/10 taart = 5 euro
  • 2/10 taart = 10 euro
  • 3/10 taart = 15 euro
  • 4/10 taart = 20 euro
  • 5/10 taart = 25 euro
  • 6/10 taart = 30 euro
  • 7/10 taart = 35 euro
  • 8/10 taart = 40 euro
  • 9/10 taart = 45 euro
  • 10/10 taart = 50 euro

Spreid je kansen met het taartmodel

Wat het taartmodel zo bijzonder maakt, is dat je je kansen spreidt. Maar dat betekent niet dat je bij 10 verschillende weddenschappen gewoon 1/10 van je taart inzet. 

Voor echt succes met het taartmodel moet je de kansen van elke weddenschap goed inschatten. Zie je een weddenschap met een hoge beloning, maar een lage kans om te winnen? Dan is het slim om daar maar 1/10 van je taart op in te zetten. Bij weddenschappen waar je iets meer kans hebt om te winnen, is het in ons voorbeeld beter om 10, 15 of 20 euro in te zetten.

Als je een weddenschap tegenkomt waarvan je denkt dat je die echt kunt winnen, dan zet je 5/10, 6/10 of 7/10 van je taartmodel in. En als je bijna zeker weet dat je gaat winnen, dan zet je natuurlijk een groter deel van je budget in. Het draait bij het taartmodel immers allemaal om het maken van winst.

Elke strategie heeft voor-en nadelen

Het taartmodel heeft, net als elke strategie, zijn voor- en nadelen. Voor veel mensen is de spreidkans de belangrijkste reden om met dit model te werken. Je kunt zelfs inzetten op moeilijke weddenschappen zonder dat het je veel geld kost, omdat je van tevoren goed inschat wat je winstkansen zijn. 

Maar als je snel winst wilt maken, is deze strategie niet de beste keuze. Je zet namelijk een groot deel van je budget in op weddenschappen met een hoge kans op winst, en andere gokkers zien dat ook. Hierdoor zal het bedrag dat je wint relatief laag zijn. 

Aan de andere kant is het taartmodel perfect voor de lange termijn, omdat je je winst geleidelijk opbouwt. Het maakt niet uit hoe hoog je inzet is, de verhoudingen blijven altijd gelijk. Doordat je je kansen spreidt, kun je nooit al je saldo in één keer verliezen. Het taartmodel is dus ideaal voor wie niet te veel risico wil nemen. Maar als je echt droomt van die grote winst, is het misschien beter om een andere strategie te overwegen.

 

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek