Search
Close this search box.

European Matchday 3

Matchday3

Vanaf dinsdag 24 oktober kunnen we opnieuw genieten van enkele Europese wedstrijden. Zowel in de Champions League, Europa League en de European Conference League zijn er verschillende teams die tijdens deze speeldag de leidersplek kunnen bemachtigen. Het belooft dus een interessante week te worden met enkel de beste Europese teams.

Champions League

Op 24 oktober speelt Galatasaray op eigen bodem tegen Bayern München. Bayern, dat momenteel op de 1e plaats staat in hun groep en op de 3e in de Bundesliga, speelt tot nu toe een perfect parcours. Galatasaray verraste vorige keer tegen Manchester United, dat nog steeds op de laatste plaats staat met 0 punten. Zij zullen dus ook dat goede stramien willen verderzetten. Dat Manchester United zal proberen om eindelijk een paar punten te rapen tegen Kopenhagen.

RC Lens doet het heel goed in groep B, en staat momenteel op de eerste plaats. Al zit Arsenal hen op de hielen. Die Engelse ploeg mag deze week spelen tegen Sevilla. RC Lens moet zijn leidersplek zien te houden tegen PSV.

Real Madrid heeft tot nu toe al 6 op 6 gehaald, en kan vanavond dat stramien verderzetten tegen Braga. Dat Braga heeft evenveel punten als Napoli, de tweede in de groep. Maar dat Napoli moet vanavond tegen Union Berlin, dat nog geen punten heeft kunnen rapen. Er zullen dus waarschijnlijk niet veel verschuivingen in de tabel gebeuren, maar de voorsprong van de twee leidende teams zou alleen nog maar kunnen uitvergroten.

Inter Milan speelt vanavond tegen RB Salzburg, terwijl Real Sociedad het opneemt tegen Benfica. Inter en Real hebben momenteel 4 punten, dus als er één van hen wint komt die automatisch op de eerste plek.

Ook Atlético Madrid en Lazio staan samen op 1 met 4 punten. En ook zij moeten deze week niet rechtstreeks tegen elkaar spelen, maar toch spelen ze onrechtstreeks wél tegen elkaar om de leidersplek.

In groep F zal het sterke Newcastle het deze keer opnemen tegen BVB Dortmund, dat op de laatste plaats staat. Newcastle kon vorige keer winnen van PSG, dat wel maar 1 puntje nodig heeft om die achterstand weer in te halen. Ze zullen proberen om dat puntje te halen op eigen veld tegen AC Milan.

Manchester City staat met 3 punten voorsprong op 1, en kan die voorsprong nog uitvergroten als ze winnen tegen Young Boys. RB Leipzig moet zijn achterstand op Manchester City proberen inhalen, en krijgt de kans om dat te doen tegen Rode Ster.

Antwerp moet dringend wat punten halen in groep H. Ze spelen morgen een belangrijke wedstrijd tegen Porto, dat momenteel op de tweede plaats staat. Barcelona inhalen lijkt een onmogelijke opgave, ook omdat zij waarschijnlijk hun voorsprong alleen nog maar zullen uitvergroten wanneer ze morgen tegen Sjachtar Donetsk spelen.

Europa League

Tijdens de vorige speeldag bleven alle wedstrijden in groep B steken op een gelijkspel. Deze week spelen echter de nummers 1 en 2 tegen elkaar, AEK Athene en Olympique Marseille. Als Marseille kan winnen, komt het bovenaan te staan. Maar Athene zal hun voorsprong niet snel willen opgeven.

Union speelt op donderdag 26 oktober tegen LASK Linz. De Brusselse club staat momenteel op de 3e plek, en heeft minstens 3 punten nodig om een plekje hogerop te geraken. En dan moeten ze ook nog hopen dat Toulouse niet kan winnen tegen Liverpool. Maar de Franse club wil ook heel graag bovenop geraken, en zal dat ook doen als ze in Engeland kunnen winnen.

Ook speelt AS Roma een interessante wedstrijd tegen Slavia Praag. Donderdag komen de twee oog in oog te staan op Italiaanse grond voor de leidersplek. Ze staan op dit moment namelijk samen bovenaan, met beide 6 punten.

European Conference League

In groep B speelt Gent op donderdag 26 oktober tegen Breidablik. De IJslandse club heeft na twee wedstrijden nog geen enkel punt kunnen winnen, en ook tegen Gent zal dat een moeilijke opgave worden. Gent staat momenteel op de eerste plaats met 4 punten. Zorja Loehansk, dat op de tweede plaats staat, zal pas op 9 november tegen Maccabi Tel-Aviv moeten spelen.

Ook Club Brugge speelt op donderdag tegen Lugano. Zij hebben allebei 4 punten en staan dus samen bovenaan. De winnaar van dit duel zal dus een grote voorsprong kunnen nemen, ook vooral omdat Besiktas en Bodo/Glimt beide tot nu toe maar 1 punt haalden.

In groep F staat ook Gent met 4 punten samen met een ander team bovenaan. Zij en Ferencvaros mogen op donderdag proberen de leidersplek op te eisen. Fiorentina geraakte vorige keer niet verder dan een gelijkspel tegen Ferencvaros. Genk zal nu proberen om de leidersplek te bemachtigen.

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek