Search
Close this search box.

Europese competities: Outrights

Outrights

Een zesde titel in zeven jaar voor Manchester City? Stoot iemand Paris Saint-Germain van de Franse troon? En wie wint de steeds terugkomende Spaanse strijd om de titel: Real Madrid of Barcelona? Dit weekend starten zowel de Premier League, Ligue 1 als La Liga opnieuw, maar wie zijn volgens de bookmakers de favoriet op de landstitel?

Premier League

In het Verenigd Koninkrijk blijft Manchester City aan de top staan (odd 1.72). Het team van Pep Guardiola wil zijn 4de opeenvolgende titel binnenhalen. Met een sterk middenveld, met namen als Kevin De Bruyne, Phil Foden en Jack Grealish, lijkt dat geen onmogelijke opgave. Daarbovenop hebben ze ook Erling Haaland, die altijd het verschil weet te maken.

Volgens onze website staat Arsenal op de tweede plaats (odd 5.50). De Gunners wonnen hun laatste titel in het seizoen 2003-2004, maar hopen nu veel beter te presteren. Ze begonnen hun seizoen al goed door de Community Shield te winnen van Man City.

Derde op de lijst is Liverpool (odd 8.50). Jürgen Klopp hoopt zijn team dit jaar naar de overwinning te leiden, iets dat niet meer gelukt is sinds het seizoen 2019-2020. Ook hopen ze meer succes te hebben in het Europees voetbal: de nederlaag tegen Real Madrid in 2022 ligt nog vers in het geheugen.

Ligue 1

De kansen van topclub Paris Saint-Germain worden nog steeds heel hoog ingeschat, zélfs nu topspelers Mbappé en Neymar de club zouden verlaten (odd 1.25). Coach Luis Enrique zal zich nu opnieuw moeten bewijzen, nadat hij een toch wel teleurstellend seizoen coachte als bondscoach van Spanje. Hij wil voornamelijk ook dat PSG beter presteert in de Champions League, waar de Franse club vorig seizoen in de 1/8e finales strandde. PSG won dan weer wel 9 van de laatste 11 landstitels.

Onder hen staat Olympique Marseille (odd 12.00). Hoewel hun kansen niet zo hoog worden ingeschat als die van PSG, ziet hun toekomst er wel hoopgevend uit. In juni werd ook hun coach vervangen, nadat Igor Tudor na zelfs maar één seizoen het voor bekeken hield. Marcelino krijgt nu de kans om zich te bewijzen in het Franse voetbal.

Een gedeelde derde plaats voor RC Lens en AS Monaco (beide odd 21.00). Lens verbaasde vriend en vijand met hun prestaties in de Ligue 1. Hoewel het van 1998 geleden is dat ze de landstitel wonnen, wonnen ze vorig jaar nog zeer makkelijk van AS Monaco en stond het lang in strijd met Marseille om de 2de plaats. AS Monaco ontsloeg recent nog trainer Philippe Clement, omdat hij op het randje het Europees ticket miste, en werd opgevolgd door Adi Hütter. Het eindigde vorig jaar op de 6de plaats.

La Liga

In de Spaanse competitie wordt het volgens onze website opnieuw een strijd tussen Real Madrid en FC Barcelona. Real Madrid, dat op de eerste plek staat, heeft de meeste landstitels op hun naam staan: 35 in totaal, de laatste keer in 2022 (odd 2.05). De Italiaanse trainer Carlo Ancelotti leidde zijn club al naar verschillende overwinningen, waaronder dus ook de landstitel en de Champions League. Na vorig jaar de Copa del Rey, de UEFA Super Cup en het WK voor clubs te winnen, is het afwachten welke successen hij dit jaar zal behalen.

FC Barcelona is nog zo’n Spaanse club die al jaren, misschien zelfs al decennia, bewijst waarom ze net zo’n goede club zijn (odd 2.35). Al is het nog afwachten hoe de historie met sterspeler Neymar zal verlopen: volgens geruchten liggen coach Xavi en de voorzitter van Barça elkaar dwars. Xavi ziet in Neymar geen sportieve meerwaarde, maar voorzitter Laporta ziet wél veel mogelijkheden voor merchandising.

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek