Search
Close this search box.

Weekend Overview: W47

Weekend Overview W47

De Europese competities staan niet stil, zo getuigt ook de kalender van dit weekend. Zowel in België, Frankrijk, Engeland en Italië krijgen we een aantal interessante wedstrijden. Een paar keer krijgen we zelfs topaffiches tussen ploegen die aan de kop van hun competitie staan.

Vrijdag 24 november

Om 20u45 nemen STVV en Royal Antwerp FC het tegen elkaar op. STVV, met 18 punten op plaats 8, wil maar al te graag mee in die top 6 in de Jupiler Pro League raken. Maar Antwerp, dat met 23 punten op plaats 5 staat, zou zich met een zege iets zekerder maken van een plekje in die top 6.

Even later speelt PSG tegen Monaco in de Franse hoofdstad. In het Parc des Princes zullen de leider en de 3e plaats in de Ligue 1 elkaar treffen. In de laatste wedstrijd van PSG, tegen Reims, maakte Kylian Mbappé het eigenhandig 0-3. Coach Luis Enrique was echter niet geheel tevreden met zijn prestaties, en vindt dat de jonge Fransman meer voor de ploeg moet werken. AS Monaco speelde in hun laatste wedstrijd gelijk tegen Le Havre.

Zaterdag 25 november

In Engeland krijgen we een topaffiche tussen de eerste twee teams in de Premier League: Manchester City en Liverpool. Met een verschil van slechts één puntje kan Liverpool de leidersplaats innemen als ze winnen van de titelhouder. Maar Man City, met sterke spelers als Jérémy Doku en Erling Haaland, zal zich niet zomaar gewonnen geven. Kevin De Bruyne zit nog even aan de kant vanwege een blessure.

Chelsea doet het minder goed dan verwacht in de Premier League, en staat slechts op plaats 10 met 16 punten. Het behaalde al een aantal mooie resultaten, maar ging ook een paar keer onderuit tegen kleine ploegen. Zaterdag speelt het tegen Newcastle, dat 3 plaatsen hoger staat met 20 punten. Newcastle behaalde ook een paar mooie resultaten tegen echte topclubs: zo versloeg het Arsenal in de Premier League en won het met 0-3 tegen Manchester United in de League Cup.

Ook in Italië krijgen we een interessante wedstrijd tussen Atalanta en Napoli. Zij staan respectievelijk op plaats 5 en 4, met amper één punt verschil. Atalanta, met Rode Duivel Charles De Ketelaere, staat ook aan de leiding in groep D van de Europa League. Napoli moet in de Champions League voorlopig enkel Real Madrid laten voorgaan. Opvallend is ook dat Napoli vorige week een nieuwe coach heeft aangesteld, nadat Rudi Garcia aan de deur werd gezet.

Standard Liège doet het minder goed dan gedacht, en staat op plaats 9 met 17 punten. Ook zullen ze dit weekend niet kunnen rekenen op hun sterkhouder Zinho Vanheusden. Hij pakte vlak voor de interlandbreak nog een gele kaart toen Standard bij den Antwerp op bezoek ging. Die wedstrijd werd trouwens gewonnen door de thuisploeg, met een score van 6-0 dan nog. Als de Luikse spelers die opdoffer hebben kunnen verwerken, halen ze misschien een goed resultaat tegen Genk. Dat Limburgse team speelt geen perfect parcours, maar staat wel op de 4e plaats in de Jupiler Pro League.

Zondag 26 november

Op zondag krijgen we een topaffiche tussen Union en Gent. Herfstkampioen Union profiteerden vorige keer van het gelijkspel tussen Anderlecht en Gent door zelf te winnen van Kortrijk. Daardoor vergrootten ze hun voorsprong op RSCA al tot zes punten. Deze week kunnen ze dus zelf voor een nog grotere voorsprong zorgen als ze winnen van de Buffalo’s. Ze rekenen op sterkhouder Vanhoutte.

De tweede plaats in de Jupiler Pro League is voor RSC Anderlecht. Zij spelen zondag tegen RWDM, dat minder goede cijfers haalt dan dat het gehoopt had. Pas tegen Eupen op 11 november maakte het een einde aan een reeks van 7 wedstrijden zonder overwinning. De wedstrijd tegen Anderlecht is pas hun eerste wedstrijd na die overwinning. Anderlecht mag steunen op een goede reeks, met 3 zeges in de laatste 5 wedstrijden.

En ook in Italië krijgen we opnieuw een belangrijke wedstrijd voorgeschoteld: leider Inter Milan speelt tegen Juventus, dat tweede staat in de Serie A. Inter Milan speelt ook in de Champions League goed, maar moest de leidersplek wel afstaan aan Real Sociedad. In de eigen competitie doen ze het bijna onberispelijk. Het is de eerste keer dit seizoen dat de twee teams elkaar treffen.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek