Search
Close this search box.

Wedstrijden overzicht: Week 8

Blue background with 'Weekend Overview W08' title.

Wedstrijden overzicht: Week 8

Dit weekend, van vrijdag 23 februari tot en met zondag 25 februari, komen weer enkele van de beste Europese ploegen om het tegen elkaar op te nemen. Deze week bekijken we enkele wedstrijden uit de Belgische Jupiler Pro League, de Duitse Bundesliga, de Engelse Premier League en de Italiaanse Serie A. Geniet dus ook deze week van interessant voetbal in onderstaande wedstrijden.

Vrijdag 23 februari

Vrijdag komt KRC Genk op bezoek in Charleroi. Voor de Zebra’s uit Charleroi is het een kans om uit de rode zone in de Jupiler Pro League te komen. Voor de Genkies is het dan weer een kans om Cercle Brugge en KAA Gent in te halen, en zo op de 5e plek te komen staan. Het is dus aan Charleroi om als underdog wat punten uit de brand te slepen. Bij Genk rekenen ze dan vooral op spelers als Bryan Heynen of Yira Collins Sor, die allebei al 5 doelpunten scoorden.

Wedstrijden zaterdag 24 februari

RWDM ontvangt OH Leuven iets na de middag op zaterdag 24 februari. Ook deze twee ploegen proberen uit de rode zone te komen of te blijven. Voor RWDM kan dat niet met één wedstrijd, maar drie punten zouden hen toch al op de goede weg helpen. Ook OHL kan die punten goed gebruiken, anders zullen ze waarschijnlijk snel ingehaald worden en naar de gevarenzone afzakken.

In de Bundesliga krijgen we een topaffiche tussen twee hooggeplaatste teams. Bayern München staat nu op de tweede plaats, met vier punten voorsprong op Stuttgart maar ook acht punten achterstand op Bayer Leverkusen. De Rekordmeister ging op zondag 18 februari nog verrassend onderuit tegen Bochum, dat pas op plaats 11 staat. Desondanks scoorde hun spits Harry Kane al 25 goals. Daarnaast rekenen ze ook op Leroy Sané en Jamal Musiala, die respectievelijk 8 en 6 goals maakten. Bij RB Leipzig hopen ze over BVB Dortmund te springen, want ze staan maar met 1 punt op achterstand. Ook Leipzig haalde de laatste tijd wisselende resultaten, maar kon wel winnen tegen Union Berlin en Mönchengladbach.

En ook in Engeland staan ze niet stil: Tweede plaats Arsenal neemt het zaterdag op tegen Newcastle. Die laatste kende een kleine dip op het einde van 2023, maar haalt de laatste weken wel weer goede resultaten. Newcastle staat nu op plaats 8 met 37 punten. Dat is net één puntje minder dan Brighton. Arsenal kan de leidersplek in bezit hebben na deze wedstrijddag als Liverpool woensdag niet wint van Luton Town. Die woensdag speelt Arsenal ook nog een wedstrijd in de Champions League. In de achtste finale nemen ze het op tegen FC Porto.

Zondag 25 februari

Alweer in de Jupiler Pro League staan Club Brugge en Anderlecht op zondag 25 februari tegenover elkaar. Deze twee teams staan respectievelijk op de tweede en de derde plaats in België, dus deze wedstrijden zijn rechtstreeks belangrijk voor de titelstrijd. Het is voor beide teams wel zowat onmogelijk om leider Union in te halen. Dat betekent echter niet dat er geen talent te vinden is bij deze teams. Zo getuige ook de transfer van Igor Thiago, voor een recordbedrag van 37 miljoen. En ook bij Anderlecht zitten er een aantal toppers als Kasper Dolberg, Thorgan Hazard en Jan Vertonghen.

De finale van de Carabao Cup wordt er een tussen Liverpool en Chelsea FC. Die laatste doet het dit jaar iets minder goed, en staat pas op de 10e plaats in de Premier League. Liverpool doet het daarentegen zeer goed, met een eerste plaats en slechts één verliezende wedstrijd in hun laatste vijf wedstrijden. Dat hebben ze voornamelijk te danken aan doelpuntenmachine Mohamed Salah, die al 15 goals scoorde. En ook Diogo Jota en Darwin Nunez, die allebei 9 goals scoorden, zaten daar voor iets tussen.

Om deze lijst af te sluiten kijken we nog naar de wedstrijd tussen AC Milan en Atalanta in de Serie A. AC Milan staat op de derde plaats met twee punten achterstand op Juventus, en kan dus meteen een plaatsje hoger springen na deze week. Dan moeten ze er natuurlijk ook op rekenen dat Juventus verliest van Frosinone. Voor Atalanta zal het moeilijker zijn om een plekje te stijgen, want Milan heeft 7 punten meer, maar kan wel zijn plek op nummer 4 wat verstevigen. Misschien kan Charles De Ketelaere hen daar ook bij helpen.

Wed op deze wedstrijden

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek